REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Gazzetta o kapetanu Intera: “Brozović se opet zabavlja, maše kao u stara vremena, a to je dobar znak, ponovno postaje nekadašnji on”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.04.23. | 09:25

Talijanski mediji oduševljeni Interom, sanjaju talijanski klub u finalu Lige prvaka 10. lipnja, a hvale i hrvatskog reprezentativca

Talijanski nogomet nadomak je finalu Lige prvaka nakon Interove pobjede u Lisabonu od 2:0 koju će Benfica teško nadoknaditi na San Siru sljedeće srijede, a kako se već zna da će bolji iz tog ogleda na pobjednika para Milan – Napoli trenutno je najveće pitanje hoćemo li u polufinalu gledati milanski, Derby della Madonnina ili će novi talijanski prvak otići do kraja i u najjačem klupskom natjecanju.

“Inter iz snova”, “Veliki Inter, u Europi je šou”, “Inzaghijeva noć”, naslovi su vodećih talijanskih medija, citira se trenera Simonea Inzaghija, koji je do jučer praktički bio pred otkazom, “hodajući mrtvac”, rekli bi Englezi, a sad cvjeta “najbolja partija sezone!”, a sve prisnažuje i probuđeni centarfor Lukaku strijelac za 0:2 s bijele točke: “Sad ćemo se podići i u prvenstvu”; podsjećamo, Nerazzurri su tek peti devet kola prije kraja, zapravo šesti vrate li se za mjesec dana Juventusu oduzeti bodovi.

La Gazzetta dello Sport slavi reprezentativca Azzurra Nicolòa Barellu, strijelca glavom za 0:1, na dragulj-centaršut Bastonija, obojici je dala ‘osmice’, kao i treneru Inzaghiju “koji je utakmicu pripremio perfektno, vodio također”. No, nama je najzanimljivije kako je ocijenila kapetana momčadi Marcela Brozovića. Da, kapetana, na svojoj poziciji ‘šestice’, kao da je ozljedom Calhanoglua, nestankom “nelojalne konkurencije” Brozo došao k sebi. Dakle, završio je naš reprezentativac u naslovu ocjena “Gonçalo Ramos duh, Brozović se zabavlja”.

Ocijenjen je ‘sedmicom’ uz opis: “Dizel koji raste i ponovno postaje nekadašnji on. Opet se zabavlja, maše kao u stara vremena, a to je dobar znak. Jedina mana: izgubljena lopta u završnici koja je dala priliku za šut Gonçalu Ramosu”.

Što reći, što dodati, Talijani opet vole Marcela, novinari, navijači, očito i trener, koji mu je vratio kapetansku traku. Lijepa je to vijest za hrvatsku reprezentaciju uoči preostalih mjesec i pol sezone, daj Bože da u finalu gledamo dva hrvatska reprezentativca, Modrića ili Kovačića protiv Brozovića 10. lipnja u Istanbulu ili Stanišića, iako ne bi išli izravno jedan na drugog. Neka nam je dopušteno sanjati…

Inače, spomenuti Gonçalo Ramos, najbolji strijelac Benfice, dobio je ‘četvorku’, njegova programirana zamjena Petar Musa nije ni ušao u igru, možda dobije priliku u uzvratu. “Duh do sudačke nadoknade. Nijedna dobra odluka, nijedna mantinela za suigrače, nula”, napisala je Gazzetta, često okrutna kada kritizira.

Dodajmo da se trener domaćih Roger Schmidt požalio da su trebala biti dosuđena dva kaznena udarca za Benficu, naglasio da neće baciti koplje u trnje. “Nije ovo zatvorena ulica, no kompromitirali smo si izglede, moramo zabiti dva-tri gola”.

U nogometu je sve moguće i nagledali smo se svakakvih preokreta posebno zadnjih godina, no polufinale Intera, prvo nakon Morunhove ere, najsigurnija je oklada.



Tagovi

Marcelo BrozovićSimone InzaghiRoger SchmidtRomelu LukakuGonçalo RamosAlessandro BastoniNicolo BarellaInterBenficaLiga prvaka

Ostale Vijesti