VIDEO Korak smo bliže talijanskom finalistu! Inter protutnjao Lisabonom pored blijede Benfice

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.04.23. | 22:57

Nakon prvih 90 minuta, Nerazzurri u Milano nose veliki kapital.

Čista i potpuno zaslužena pobjeda Intera. Nema jednostavnijeg načina da realno opišemo tijek događanja na Estadio da Luzu. Benfica je u prvi četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka ušla kao favorit, ali pokazali su vrlo malo. Simone Inzaghi pročitao je Rogera Schmidta, Inter je većim dijelom utakmice imao puno više od igre i na koncu je bio bliži trećem pogotku nego Benfica prvom. Uz ovakvu igru, Portugalci se nemaju čemu nadati na Giuseppe Meazzi, trebat će im potpuni reset. Inter je. pak, jednom nogom u polufinalu,bilo bi im to prvo nakon 2010. godine. A tada su otišli do kraja....

Nismo mogli pretjerano uživati u ljepoti u prvih 45 minuta. Borbeno s obje strane, uz blagu dominaciju Portugalaca u prvih 20-ak minuta, nakon čega je Inter preuzeo konce igre u svoje noge i kada saberemo sve viđeno u prvom dijelu, bio je bliži vodstvu.

Prva je zaprijetila Benfica. Rafa Silva se našao u sjajnoj poziciji nakon ubačaja Alexa Grimalda, pucao s otprilike osam metara, no Andre Onana odnosi pobjedu u tom duelu. Bilježimo i slab pokušaj Joao Maria u 20. minuti, nakon čega momčad Simonea Inzaghija preuzima inicijativu.

Prijetili su Alessandro Bastoni odličnim udarcem s 30-ak metara, Dimarco je zanimljivim centaršutom izazvao paniku u domaćem 16-ercu, da bi period dominacije Intera bio zaključen dobrom šansom koju je spriječio brazilski stoper Morato.

Treneri Schmidt i Inzaghi u poluvremenu nisu ništa mijenjali i u nastavak se ušlo s istim snagama.

U 50. minuti požutio je i Marcelo Brozović. Napravio je prekršaj na sredini terena, no javnu opomenu zaradio je zbog reakcije na dosuđeni prekršaj.

Minutu potom, Nerazzurri su došli do zasluženog vodstva. S lijeve strane oštro je na vrh peterca centrirao stoper Alessandro Bastoni, a loptu je lijepim udarcem glavom u mrežu pospremio Nicolo Barella.

Gol Barelle za 0:1 možete pogledati OVDJE. (Prava ima Arenasport)

Odgovor domaćih nismo dugo čekali. Joao Mario je zakuhao prizemnim ubačajem u srce kaznenog prostora, pokušali su Grimaldo, Goncalo Ramos i Fredrik Aursnes, no obrana Intera je u nekoliko navrata blokirala, odnosno očistila prijetnju.

U 66. minuti velika prilika za goste. Joaquín Correa je sjajno povukao polukontru, podvalio u prazan prostor za Henrikha Mkhitaryana koji se našao oči u oči s vratarem domaćih, no Odysseas Vlachodimos je sjajnom obranom sačuvao svoje suigrače.

Inter je sredinom nastavka potpuno zagospodario terenom, činilo se kao da je drugi pogodak samo pitanje vremena, ali Benfica je preživjela nekoliko prijetnji milanskog sastava. Prva izmjena koju je napravio Roger Schmidt, malo je pokrenula domaćine. U igru je ušao David Neres i odmah sudjelovao u kreaciji solidne prilike za Grimalda, čiji je udarac prohujao pored vratnice.

U 79. minuti umalo drugi pogodak Intera. Dvije šanse imao je Dumfries, prvu nakon još jednog sjajnog ubačaja Bastonija, drugu nakon obrane Vlachodimosa, no ponovno je blokirao Morato. Ipak, gosti nisu dugo čekali na potvrdu pobjede. Dumfries je centrirao, Joao Mario rukom blokirao i Michael Oliver je nakon konzultacije s VAR-om pokazao na bijelu točku. Romelu Lukaku bio je siguran izvođač i Interu je osigurao golemi kapital uoči uzvrata.

Penal i gol za 0:2 možete pogledati OVDJE (Prava ima Arenasport).

Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret za Inter, dok Petar Musa nije ulazio u igru kod domaćina. (I.M.)

Benfica – Inter 0:2 (0:0)

Strijelci: Barella (51.), Lukaku (81. pen)

Stadion: Estadio da Luz (Lisabon)

Glavni sudac: Michael Oliver (Engleska)

Žuti kartoni: Antonio Silva (Benfica), Brozović, Džeko (Inter)

Crveni kartoni: /



Tagovi

InterBenficaLiga prvaka

Ostale Vijesti