Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Gase se druge momčadi Hajduka i Osijeka?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.04.21. | 09:54

Preskupi projekti za premal fond igrača koji ide u prvu momčad.

Čini se kako je ova sezona ujedno zadnja koju će na drugoligaškim travnjacima igrati druge ekipe Hajduka i Osijeka, kako pišu Sportske novosti.

O mogućnosti da se takvo nešto dogodi, barem za Splićane, već je prošle godine govorio predsjednik koji je preuzeo kormilo Majstora s mora, Lukša Jakobušić. Naime, druga momčad Splićana projekt je koji iziskuje 11 milijuna kuna budžeta splitskog velikana, a radi se o novcu koji uvelike nije opravdan jer druga momčad ne bilježi fantastične rezultate niti u Drugoj ligi, gdje se natječe (13. su od 18. momčadi), a - što je još važnije - ne predstavljaju poligon za mlade igrače i nekakvu odskočnu dasku iz koje igrači odlaze u redove seniorske, prve ekipe, budući da klub uglavnom dovodi igrače iz drugih klubova.


Nagađanja su aktualizirana izjavom sportskog direktora, Litavca Mindaugasa Nikoličiusa, koji je najavio donošenje odluke o drugoj momčadi do 15. travnja.

Slična sudbina mogla bi zadesiti i drugu ekipu Osijeka, zbog sličnih razloga, iako njihova drugoligaška momčad putuje nešto bolje - trenutno su sedmi na prvenstvenoj ljestvici. Nenad Bjelica tu će imati jednu od glavnih riječi, a čini se da bi sudbina druge ekipe Osijeka mogla biti ogledalo sudbine Hajduka II.

Ranije je Rijeka već ugasila svoju drugu momčad, a i u Dinamu se događaju svakakvi 'potresi' - klub je otkazao dosadašnjem treneru Ivanu Prelecu, a na njegovo mjesto sletio je uvijek spremni Igor Cvitanović, no pitanje je što će on moći izvući od momčadi koja je trenutno pretposljednja s istim brojem bodova (22) kao posljednji Solin.



Tagovi

Hajduk IIOsijek IIDruga HNLNenad BjelicaLukša JakobušićMindaugas Nikoličius

Ostale Vijesti