Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Garcia: "Čačić se žalio na travnjak? Nije lako voziti ferrari po plaži"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.03.23. | 19:20

Istrin trener bio je vrlo zadovoljan izvedbom i pobjedom svoje momčadi protiv Dinama

Gonzalo Garcia prvi je put pobijedio Dinamo (1:0) i dobivao zaslužene čestitke sa svih strana nakon utakmice. Naravno, svakom takvom pobjedom postaje i potencijalni kandidat za Dinamova trenera u budućnosti, tko zna, možda...

"Fantastična pobjeda za nas protiv najbolje momčadi u ligi. Nije bilo lako, branili smo se , patili smo, ali smo uspjeli zabiti sjajan gol. Lijepo je vidjeti da su svi sretni", pričao je Garcia i dodao:

"Zadnja utakmica s Goricom bila je noćna mora, bila nam je lekcija. No, danas sam imao osjećaj da smo bili drukčiji. Dinamo je imao dobrih šansi, Majkić je sve obranio, a pokazali smo i karakter. Majkić je fantastičan golman, volim ga. Nije mu uvijek najugodnije sudjelovati u stvaranju napada i danas je napravio jednu pogrešku, ali to je moja pogreška jer ga ja tjeram da to radi. Uči, napreduje i sjajan je. Bitka za Europu? Nije to naša bitka, ali ako smo ovako dugo tu gdje jesmo, onda možda tu i pripadamo".

Ante Čačić požalio se na travnjak, kako to komentira?

"Ovdje je jako teško igrati svakome i protiv momčadi kao što smo mi koja je dobro organizirana. Teško je spojiti akciju s par dobrih dodavanja, teren nije najbolji i jasno je da Dinamu nije

kao što mu nije odgovarao ni onaj u Šibeniku. Slažem se da je teren loš, ali loš je i nama iako je jasno da je teže igrati Dinamu s njegovom igrom nego nama s našom. Kad voziš ferrari, nije ga lako voziti po plaži."

Kako je vidio igru Maura Perkovića, svog bivšeg igrača?

"Trebat će vremena da se navikne na novu momčad. Kod nas je više igrao stopera, ali može igrati i lijevog beka. Može on igrati i stopera i beka, ali ne previše ofenzivnog beka. Jako je discipliniran i odgovoran prema natrag".



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961Gonzalo GarciaAnte ČačićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti