Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Čačić: "U krizi smo, ne bojim se otkaza, imam previše godina! Šimić? Tek treba potpisati ugovor"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.03.23. | 19:40

Ante Čačić priznao je da je momčad upala u rezultatsku krizu

Dinamo je pao na Drosini (1:0), tri je utakmice bez pobjede. Naravno da je puno pitanja za Antu Čačića bilo nakon utakmice.

"Vidjeli smo 90 minuta naših nastojanja da izvučemo što više, ali skor je nula bodova. Poraz u zadnjoj minuti. Bili smo momčad koja je težila da dođemo do pravog rezultata, imali smo prilike koje nismo iskoristli. Domaćin standardan, nismo mu dali puno prilika. Ali, jako nam je teško igrati protiv ovakvih momčadi, zgusnute obrane i na ovakvom terenu, slično kao i u Šibeniku. Ista meta, isto odstojanje. Ali, ne mogu biti zadovoljan, u tri utakmice osvojili smo bod, protiv Osijeka smo trebali i ostala dva, ali nije išlo.", rekao je Čačić i dodao:

"Nedostaje nam realizacija i koncentracije, odlučnosti kod prekida. To mogu biti važne situacije, teško se s loptom ušetati u gol. Angažman je bio nazočan, ali nismo pobijedili."

Napravio je samo jednu zamjenu.

"Da, cijela momčad je imala dobar ritam. Mislili smo nešto i promijeniti na kranu, bila je ideja da se krene s još jednim napadačem, ali otvorila bi se onda rupa u sredini terena. I nismo mijenjali."

Ljubičić u veznom redu?

"Ljubičić je ušao u sredinu, nedostaje mu kontinuitet. Angažman je bio tu, odlučio sam dati Perkoviću minutažu, korektno je odradio svih 90 minuta. Preozbiljni smo, igrači su svjesni da je sve u našim igrama u našim nogama, ali ove zadnje dvije utakmice ne pridonose prezentaciji."

Debitirao je mladi sudac Mateo Erceg, prema našoj ocjeni bio je to vrlo korektan debi, položio je ispit.

"Ne komentiram suđenje inače, ali nije mi u redu da se suci uče na Dinamu!"

Što dalje, stiže Rijeka u Maksimir?

"Malo smo nervozni, ne ide nas gol, a dogodi se da primimo golove nakon naših grešaka. Mislim da će to proći. Da, u krizi smo, rezultatskoj evidentno, iako smo i u Šibeniku i protiv Osijeka kao i ovdje imali inicijativu."

Očito momčadi nedostaje Arijan Ademi. Kako će biti bez njega?

"Sigurno je momčad naviknula na njega, on je tu 13 godina, nije ga lako nadomjestiti. Ali, moramo se polako navikavati."

Boji li se možda nekih odluka kluba, poput, otkaza?

"Ne, ne bojim se, imam previše godina da bih se bojao, zna se čega se bojim."

Došao je Dario Šimić kao prvi čovjek za sportska pitanja u klubu, jesu li razgovarali, tko će što raditi?

"Dario Šimić prvo mora potpisati ugovor i vidjeti koji je njegov dijapazon poslova u klubu. A onda, naravno da ćemo razgovarati.", kazao je Čačić.








Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićDario ŠimićGonzalo GarciaIstra 1961HNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti