Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Fran Brodić za Germanijak: "Tekli je najviše žao što ga neće biti na Poljudu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.10.22. | 11:46

Napadač Varaždina optimističan je uoči gostovanja na Poljudu (subota, 19.05)

Nikada lakše Mario Kovačević nije pripremao momčad za gostovanje u ovoj sezoni. Put na Poljud za Varaždin znači da nemaju puno za izgubiti, a mogu samo dobiti. Hajduk je favorit na svom travnjaku vjerojatno protiv svih momčadi lige osim kada mu dođe Dinamo.

(1.35) Hajduk (4.90) Varaždin (9.50)

“Možda je to naša prednost. Da nemamo nikakav imperativ u subotu”, smatra Fran Brodić, napadač Varaždina čiji je doprinos uspjesima Varaždina u ovoj sezoni zaista velik. Nastupio je u svih 11 utakmica, u devet je startao od prve minute, u dvije ušao kao zamjena…

“Odlično se osjećam. Igram konstantno i to je ono što sam tražio. Lijepa je sredina, svi žive za taj Varaždin da se digne kao klub, mi kao podjedinici i cijela momčad. Dobro funkcioniramo i neka ostane tako”, naglasio je Brodić kojeg smo pitali koja je zapravo tajna ovog Varaždina koji je dosta dobar na tim gostovanjima. Do nedavnog poraza u Koprivnici, nanizali su gotovo pet mjeseci bez da su se s putovanja vraćali praznih ruku...

“Mislim da je općenito stvar motivacije. Mlada ekipa, poletna i gladna dokazivanja. Družimo se i van terena i to se osjeti. Nema neke formule, samo si pašemo. Neka kemija je među nama”.

U tjednu uoči Hajduka trener Kovačević nije mijenjao navike pripreme momčadi.

“Ma sve je isto kao i prije. Svi znamo što trebamo raditi i ovo nam je kao svaka druga utakmica uz razliku što će u subotu biti 15 ili 20 tisuća ljudi na što većina nije navikla i bitno je da ne padnemo pod dojam toga. Hladne glave, igrati svoju igru pa što bude”.

Rezultat prve utakmice u Varaždinu sugerira da je Hajduk s lakoćom dobio tri boda. Laganih dva gola Marka Livaje za slavlje Splićana. Međutim, tko je gledao taj dvoboj jasno je mogao vidjeti da je Varaždin bio u najmanju ruku u egalu ako ne i bolja momčad.

“Statistika sama govori. Imali smo 25 udaraca prema golu Hajduka, a primili smo dva gola iz jako malo prilika koje su nam kreirali gosti. Sjećam se da sam imao dvije dobre šanse ali je Sentić to obranio. Ne bih imao ništa protiv da u subotu brojke budu na strani domaćina, a da se mi veselimo bodovima”.

(1.35) Hajduk (4.90) Varaždin (9.50)

Otegotno okolnost jest činjenica da će Varaždin na Poljud istrčati bez nekoliko bitnih igrača.

“Nećemo se lagati, znamo da Teklić najviše pridonosi našoj igri. Naravno i Herrera kojeg također neće biti. No, imamo dobru klupu, vjerujem da ih možemo nadomjestiti”.

Tekliću je teško pala činjenica da neće istrčati na svoj Poljud.

“A vidjelo se po njegovoj reakciji kada je dobio karton. Silno je htio igrati tu utakmicu. Imat će prilike na proljeće, ako se ne proda prije”, smije se Brodić koji ima veliki respekt prema imenima iz Karoglanove svlačionice.

“Što da vam kažem? Znamo i sami da je Livaja uz Oršića najbolji napadač lige. Naravno, uz našeg Teklića. Tu je i Krovinović koji može sve s loptom. Dobra su momčad, imaju tu podršku tribina i bit će teško, ali ne i nemoguće. Respekt svakako postoji, ali imamo samouvjerenost i samopouzdanje. Pa uz malo sreće, sve je moguće”, završio je Brodić.

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik, 18.00

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin, 19.05

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

Gorica - Rijeka, 17.10

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

NK VaraždinFran BrodićTonio TeklićHajdukHNLPoljud

Ostale Vijesti