Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Hajdukov veznjak propušta Varaždin, treći žuti prijeti još četvorici u idućoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 15:17

Zbog kartona na Poljudu neće biti ni hit veznjaka Varaždina

Nakon 11. kola HNL-a i uoči utakmice Hajduka i Varaždina na Poljudu u rubrici izostanci poznata su već tri imena zbog akumuliranih opomena. Bijeli će ovu utakmicu igrati sigurno bez Anthonyja Kalika koji je u pobjedi protiv Rijeke dobio treći žuti karton, a ukupno četvrti otkako se vratio u Hajduk.

Iz Gorice je stigao s već dva žuta pa je prvi dobio protiv Osijeka u svom novom debiju, a od pet utakmica koje je odigrao ove sezone za Hajduk žuti karton nije dobio samo u jednoj. U pobjedi protiv Rijeke na Rujevici trener Mislav Karoglan odlučio ga je zamijeniti u 70. minuti kad je ušao Josip Vuković. Opasnost od trećeg žutog kartona imali su i napadači Marko Livaja te Jan Mlakar. Obojica imaju po dva žuta kartona trenutno, a takva situacija bitno bi poremetila i Karoglana u slaganju momčadi za iduću utakmicu.

Naime, osim njih dvojice izostao bi i Nikola Kalinić čiji je oporavak još uvijek upitan do kraja polusezone, a time bi protiv Varaždina ostao na tek jednoj napadačkoj opciji u vidu mladog Ivana Šarića. Po dva žuta kartona u redovima Hajduka imaju još i Gergõ Lovrencsics te Marco Fossati.

Na Poljud će bez dva bitna igrača doći i Varaždin. Andris Herrera i Tonio Teklić skupili su po tri žuta kartona pa neće biti u mogućnosti pomoći momčadi Maria Kovačevića u Splitu. Teklić tako neće zaigrati na matičnom travnjaku, a trenutno igra sezonu života. Hajduk ga je zajedno s Micheleom Šegom na početku sezone prepustio Varaždinu uz postotak od buduće prodaje nakon što je prošle godine pomogao Varaždincima da se vrate u HNL. Na njegovu igru ove sezone pristižu samo hvalospjevi, a u 11 odigranih utakmica zabio je četiri gola te jednom asistirao. (KM)

HNL, 11. kolo

Petak, 30. rujna

Varaždin – Istra 1961 1:1

Subota, 1. listopada

Osijek – Lokomotiva 4:1

Dinamo – Slaven Belupo 4:1

Nedjelja, 2. listopada

Rijeka – Hajduk 0:1

Šibenik – Gorica 1:1



Tagovi

HajdukNK VaraždinAnthony KalikTonio Teklić

Ostale Vijesti