PIXSELL
PIXSELL

FOTOGALERIJA Oproštaj od kolijevke nogometnih zvijezda i neuništive utvrde Bijelo-plavih

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 27.05.23. | 22:18

Gradski vrt ostat će simbol jednog vremena, ostat će i dalje simbol Osijeka

"Moj grade pored Drave, tu mladost moja je sva, u svakom kamenu tvome krije se ljubav bez dna. Kad svjetla gasnu i mjesec se pojavi mlad, na obali Drave umoran odmara grad."

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stihovi pjesme 'Moj Osijek' savršeno opisuju današnje pomješane emocije koje su kolale venama, kako bi Robert Špehar rekao 'svih kojima je Osijek drag'. Danas su se Slavonci oprostili od svoga Gradskog vrta, koji im je toliko godina bio voljeni dom. Preselit će na Pampas, veliko, moderno, monumentalno zdanje, onakvo kakvo NK Osijek i svaki hrvatski prvoligaš zaslužuju. No, nostalgija za Gradskim vrtom ostat će u svima. Onako, taman da se oko srca steška od sjećanja, emocija, ponosa, slavnih vremena, velikih imena, teških poraza i predivnih pobjeda.

Gradski vrt iznjedrio je najboljeg strijelca Vatrenih, srušio PSV, dao hrvatskom nogometu slavonske sinove koji su nas toliko puta obradovali. Gradski vrt je slavio i plakao, a zajedno s njim su slavili i plakali njegovi Slavonci. Imao je dušu. I davao ju je nesebično.

Gradski vrt ostat će simbol jednog vremena, ostat će i dalje simbol Osijeka. Njemu za oproštaj, priložit ćemo samo nekoliko fotografija s današnje 1-1 utakmice Rijeke i Osijeka. Onako, baš da one ispričaju priču o legendarnoj utvrdi Bijelo-plavih.

Autor fotografija: PIXSELL



Tagovi

Gradski vrtNK Osijek

Ostale Vijesti