Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Banda golom iz kornera pokvario oproštajni party Osijeka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.05.23. | 21:00

Oproštajna utakmica na Gradskom vrtu završila je bez pobjednika. Osijek je osigurao treće mjesto, Rijeka će u Europu s četvrtog.

Gotovo 12 tisuća navijača stiglo je na oproštaj od mitskog Gradskog vrta. I oni su svjedočili remiju Osijeka i Rijeke (1-1) u posljednjoj utakmici sezone. Strijelac za Rijeku bio je Banda direktno iz kornera, dok je Osijek stigao do boda koji im je osigurao treće mjesto na ljestvici autogolom Mitrovića. Iako je Osijek imao kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi, Labrović je pročitao namjere Miereza i sačuvao taj bod Rijeci.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Počelo je svečano. Ramon Mierez dobio je nagradu za najboljeg igrača Osijeka minule sezone za što je dobio velik pljesak Gradskog vrta. Međutim, domaćini su otvorili dvoboj s određenim grčem. Očito je emotivan naboj utakmice učinio svoje i Rijeka je to iskoristila preuzevši kontrolu nad igrom.

Plod dobrog ulaska u utakmicu bili su pokušaji Ampema i Djouahre koji je bio iznimno raspoložen. Osijek se malo mučio da bi tek nakon dvadeset minuta kreirao prvu ozbiljnu situaciju pred Labrovićem.

Bila je to sjajna akcija Fiolića, Miereza i Bukvića te ostavljena lopta za Lovrića. Međutim, dok se krilo Osijeka pripremilo za udarac, blok Rijeke odradio je svoj posao. Malo kasnije Mierez je bio opasan nakon centaršuta Bukvića, pa nakon dodavanja Jurčevića. I taman kada se činilo kako je Osijek napravio ravnotežu u dvoboju, Rijeka je pokvarila oproštajni party.

Nakon što je Ampem pogodio vratnicu, bolje sreće bio je Banda koji je u 31. minuti zavrnuo loptu u peterac iz kornera. Ona je prošla kroz šumu nogu i završila iza Malenice. Gol je malo kasnije evidentiran kao autogol Omerovića, no to je dvojbeno dok ne stigne službeni zapisnik. Tek što je lopta krenula s centra, Frigan je mogao povisiti vodstvo nakon što ga je sjajno poslužio Hodža, ali Malenica je odlično reagirao i spriječio pogodak.

Osijek je uraganski otvorio nastavak. No, bilo je to puno prometa a mala zarada. Počelo je pokušajem Fiolića koji je završio u bloku. Onda je Lovrić probao glavom, ali lopta odlazi pored vratnice. Mierez je iznudio grešku obrane Rijeke da bi Lovrić pogodio vanjski dio mreže Labrovića a dobri period Osijeka završio je novim udarcem Lovrića, ovoga puta iz slobodnog udarca ali koji odlazi pored gola.

Frigan je podsjetio zašto je najbolji strijelac Rijeke u ovoj sezoni kada je gađao s ruba šesnaesterca a trener Jakirović je pola sata prije kraja utakmice izvadio iz igre Veigu i Ampema umjesto kojih su ušli Grgić i Smolčić.

Osijek je bolje drugo poluvrijeme naplatio u 67. minuti kada je Bukvić udarcem škaricama pogodio Mitrovića od kojeg se lopta odbija u mrežu Labrovića za izjednačenje rezultata.

Zaiskrio je desetak minuta prije kraja. Bukvić je bio van stroja, igrači Rijeke su naizgled stali što je iskoristio Mierez i sjurio se prema golu Labrovića ali sudac Kolarić je zaustavio utakmicu. No, to je bio okidač za obje klupe da krenu u verbalni obračun čiji je epilog dva isključenja za pomoćne trenere te žuti karton za Jakirovića.

I kada se mislilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Osijek je dobio najbolju priliku nakon što je Galešić srušio Miereza u kaznenom prostoru u sudačkoj nadoknadi. Mierez je stavio loptu na bijelu točku, ali je Labrović pročitao njegov udarac i obranio penal.

Osijek - Rijeka 1-1

Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 11522. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Ivan Starčević (Bjelovar), Dominik Benković (Zaprešić). Četvrti sudac: Ivan Pajač (Sv. I. Zelina). VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR Ivan Mihalj (Velika Gorica).

Strijelci: 0-1 Banda (31), 1-1 Mitrović (67. ag)

Žuti kartoni: Barišić (Osijek); Veiga, Galešić, Mitrović, Liber (Rijeka).

Crveni karton: Galešić (90. Rijeka - drugi žuti)

Osijek (4-3-3): Malenica - Omerović (od 86. Gržan), Barišić, Čeberko, Jurčević - Jugović (od 75. Špoljarić), Nejašmić, Fiolić (od 87. Bakić) - Bukvić, Mierez, Lovrić

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Veiga (od 59. Grgić), Galešić, Mitrović, Goda - Banda, Hodža (od 39. Selahi) - Ampem (od 59. Smolčić), Marin (od 72. Janković), Djouahra (od 72. Liber) - Frigan.



Tagovi

HNLNK OsijekHNK RijekaGradski vrt

Ostale Vijesti