Germanijak
Germanijak

FOTO Slavlje u Križevcima, dramatičan derbi u 2. NL donio smjenu na vrhu i nastavak velike borbe za naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 17:33

Bili smo na velikom derbiju u Drugoj nogometnoj ligi, koji je donio zamjenu mjesta dvije vodeće momčadi prvenstva

U velikom derbiju prve i druge momčadi Druge nogometne lige, Radnik iz Križevaca na domaćem je terenu s minimalnih 1-0 pobijedio Opatiju i time preuzeo vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Jedini pogodak djelo je domaće devetke Mihaela Mladena, koji je postigao fenomenalan pogodak na asistenciju brata Hrvoja Mladena u 11. minuti. Gosti su ovim porazom skliznuli na drugo mjesto, imaju jednak broj bodova kao i Križevčani, ali slabiji međusobni omjer i gol razliku. U oba ovosezonska dvoboja trenutno najboljih momčadi lige, Radnik je upisao minimalne pobjede.

Križevčani su, nošeni podrškom više od 600 gledatelja, prvih pola sata odigrali sjajno, pomalo kao u transu. Bili su daleko bolja momčad na terenu, a to su okrunili ranim pogotkom već u 11. minuti. Bila je to kombinacija jednog od tri para križevačke braće u redovima Radnika. Hrvoje Mladen ubacio je iz slobodnog udarca, a Mihael Mladen fenomenalno nogom pogodio za delirij na tribinama Gradskog stadiona.

Mihael MladenMihael Mladen

Poslije 30 minuta, gosti su uspostavili terensku ravnotežu, ali na veliki odmor otišlo se s vodstvom domaćina.

U drugom dijelu, Opatija je, sasvim očekivano, krenula po izjednačenje. Nizali su prigode, David Žabec pogodio je vratnicu, a Goodness Ajayi, nekadašnji napadač Rijeke, Intera i Rudeša, promašio je veliku prigodu. Imali su i domaćini svojih prilika za konačno rješenje dvoboja, no iskusni Andrej Prskalo, vratar Rijeke iz jedine šampionske sezone na Rujevici, nije morao drugi puta vaditi loptu iz mreže.

Glavni sudac utakmice, Pavrik Pavlešić iz Duge Rese, imao je dosta posla u pomalo i naelektriziranom susretu, vidjelo se da je ulog izuzetno visok, pa je u nekoliko navrata morao reagirati i smirivati gostujuću klupu. Pokazao je i isključenje Sandru Ugrini, fizioterapeutu Opatije.

Vrhunac drame vidjeli smo u 97. minuti. Pavlešić je inicijalno pokazao šest minuta dodanog vremena, no zbog ozljede domaćeg Mire Bakule, igralo se osam minuta dodatka. U 97. minuti, poslije duge lopte iz gostujuće obrane, David Žabec se našao u idealnoj situaciji, oči u oči s iskusnim Miroslavom Koprićem, ali domaći vratar sjajnom paradom sačuvao je tri boda u Križevcima. I vratio Radnik na prvo mjesto, gdje su i bili do prije dva kola.

Radnik Križevci - Opatija 1-0

Križevci, Gradski stadion. Gledatelja: 600

Glavni sudac: Patrik Pavlešić (Duga Resa), pomoćnici: Željko Bučar (Duga Resa), Dario Pranjić (Duga Resa), Darko Jurčević (Karlovac)

Radnik Križevci: Koprić - Mačković, Lesjak (58. Orlović), H.Mladen (66. Bakula), M.Mladen, Mišenko (66. Allyson), Šabijan, Dunić, K.Srbljinović (46. Vukić), Mihalinec (68. M.Srbljinović), Gogić

Opatija: Prskalo - Pozderac (46. Lagumdžija), Graf, Arapović (78. Bogolin), Ajayi (78. Kašiković), Kožić (78. Kordić-Gružić), Bogolin (59. Pejanović), Macolić, Marić, Grujević, Žabec


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Druga nogometna ligaDruga NLNK Radnik KriževciNK Opatija

Ostale Vijesti