Screenshot
Screenshot

FOTO Najbolji prijatelji iz djetinjstva su ove srijede u Ligi prvaka dobili nagrade za najbolje igrače utakmica

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 19:28

Pred obojicom je blistava budućnost

Ove srijede rezultati u Ligi prvaka nisu pretjerano iznenadili. Doduše, mnogi su očekivali pobjedu Atletica protiv Celtica te barem pozitivan ishod Newcastlea protiv BVB-a, ali ni taj remi u Glasgowu, odnosno pobjeda gostiju u Newcastleu, nije nešto što spada u sferu ogromnog iznenađenja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na preostalih šest utakmica iznenađenja nije bilo. Iako, Barcelona se na kraju podosta pomučila da bi došla do pobjede protiv Šahtara. Najzaslužniji zašto je Xavijeva momčad došla do nova tri boda u Ligi prvaka čime su zadržali čelnu poziciji u skupini s maksimalnih devet bodova je Fermin Lopez. On je kod prvog pogotka Blaugrane sudjelovao tako što je prvo pogodio gredu, nakon čega se lopta odbila na nogu Torresa koji je sjajno pogodio za vodstvo, da bi onda sjajnim udarcem neposredno prije odlaska na odmor rasparao mrežu Riznika. U nastavku su gosti smanjili preko Sudakova, ali snage da dođu do remija ipak nisu imali.

Što se tiče utakmice RB Leipziga i Crvene zvezde, tu je briljirao Xavi Simons. Nizozemac je u redove njemačkog kluba stigao na posudbu iz PSG-a koji ga je ljetos otkupio od PSV-a. Kad su ga Parižani prodali nizozemskom velikanu, u ugovor su ubacili klauzulu u kojoj stoji da Simonsa mogu vratiti u svoje redove za svega četiri milijuna eura. Pokazalo se to sjajnom odlukom, jer Simons je bio fenomenalan u svojoj prvoj i jedinoj sezoni u PSV-u pa tako odluka PSG-a da ga vrati pod svoje okrilje nije iznenadila.

Kako je roster Luisa Enriquea prilično nakrcan, procjena je bila da Simons ode na posudbu u RB Leipzig koji je tražio novo rješenje u veznoj liniji i napadu nakon što su prije početka sezone prodali Szoboszlaija te Nkunkua, dok su odlazak Gvardiola pokušali nadomjestiti dovođenjem Lukebe. I ta odluka PSG-a zasad djeluje jako dobro budući da Simons uživa u dresu novog kluba, a to je demonstrirao i jučer protiv srpskog prvaka. Simons je u 3-1 pobjedi njemačkog kluba upisao pogodak i asistenciju, da bi onda pred sam kraj utakmice konačan rezultat postavio Dani Olmo.

Xavi Simons i Firmin Lopez dobili su nagradu za igrača utakmice, a posebno zanimljivo u cijeloj priči je to da su njih dvojica, još od dana kad su bili u La Masiji, najbolji prijatelji!

Nizozemac je ove sezone u Bundesligi i Ligi prvaka skupio četiri pogotka i pet asistencija u 11 nastupa, dok je Lopez u puno većoj konkurenciji u Barceloni ove sezone u La Ligi i Ligi prvaka skupio dva pogotka i jednu asistenciju u osam nastupa.



Tagovi

Xavi SimonsXavi SimonsFermin LopezBarcelonaRB Leipzig

Ostale Vijesti