REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

FOTO Najbolji igrač Betisa produljio do 2027. godine, a iz mirovine se do kraja sezone vratila i najveća klupska legenda!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 15:23

Sjajne vijesti za sve Béticose

Kad je u ljeto 2022. godine nakon devet godina u Real Madridu kao slobodan igrač preselio u Sevillu pa onda samo par mjeseci kasnije dogovorio sporazumni raskid ugovora, mnogi su pomislili kako je vrijeme Francisca Romána Alarcóna Suáreza, odnosno Isca, isteklo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, isti ti su ovog čarobnjaka prerano otpisali. Bio je Isco bez ugovora nešto više od pola godine, ali onda se pojavila mogućnost da postane član Betisa koji mu je ljetos pružio priliku da pokaže kako nije rekao svoju posljednju riječ na nogometnom travnjaku. Dočekan je sa skepsom, i to velikom, ali nakon samo par utakmica svi Béticosi svojim su se očima uvjerili – magija je i dalje tu!

U prvom dijelu sezone Isco je u dresu Betisa skupio 23 nastupa za Zeleno-bijele u svim natjecanjima, a može se pohvaliti s četiri pogotka i tri asistencije. No, njegova se sjajna igra ne mjeri samo kroz suhoparna dva statistička podatka, a toga su svjesni i u klubu. Isco sve suigrače čini boljima, dirigira igrom Betisa te ni najmanje ne čudi da ga je Uprava pod svaku cijenu nastojala zadržati u klubu.

A u tome su sada i uspjeli. Iako je ljetos potpisao jednogodišnji ugovor s Betisom, Isco je sada dogovorio suradnju do lipnja 2027. godine! Produljenje ugovora službeno je potvrđeno na klupskim mrežnim stranicama, s tim da su ovog četvrtka iz Betisa objavili još jednu vijest koja je iznenadila, ali isto tako i oduševila sve simpatizere budućeg Dinamovog euro-protivnika.

Naime, iz igračke se mirovine vratio Joaquin, ponajveća legenda u povijesti Betisa, a ovaj 42-godišnjak je sa ‘svojim’ klubom potpisao ugovor do kraja sezone.


Joaquin je igrač s uvjerljivo najviše nastupa u povijesti kluba (490), a u momčad se vraća kao svojevrsni mentor i na neki način vatrogasno rješenje budući da je Čileanac Pellegrini prvo na dulje vrijeme ostao bez Youssoufa Sabalyja, inače rezervnog desnog beka Betisaa, a onda i 'prvog picka' na toj pozicji Héctor Bellerína koji se ozlijedio na posljednjoj utakmici te mu se predviđa pauza od nekoliko tjedana.

Betis će, podsjetimo, snage odmjeriti s Dinamom u nokaut fazi Konferencijske lige. Prva utakmica je na rasporedu 15. veljače na Benito Villamarínu, dok je uzvrat sedam dana kasnije na Maksimiru.

(I.A.S.)


Tagovi

BetisJoaquinIscoKonferencijska ligaDinamo ZagrebLa Liga

Ostale Vijesti