Screenshot
Screenshot

FOTO Linije koje su podijelile nogometni svijet: Je li gol Asensija s pravom poništen?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 10:51

U 81. minuti Asensio je zabio nakon ubačaja Carvajala, međutim nakon pregleda VAR snimke Realov pogodak je poništen zbog zaleđa

U najvećem derbiju španjolskog nogometa Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Madrid sa 2:1 i pobjegla najvećem suparniku na 12 bodova prednosti 12 kola prije kraja prvenstva. Počelo je sjajno za goste. Već u devetoj minuti Real je poveo i to više sretno nego spretno. Vinicius je pokušao ubaciti loptu u kazneni prostor, no pogodio Ronalda Arauja, a od njegove glave lopta je završila u mreži.

Barca se vratila u posljednjim trenucima prvog dijela. Sergi Roberto je bio na pravom mjestu nakon što se lopta odbijala unutar šestnaesterca i lijepo pogodio za 1:1. U 61. minuti Vinicius je mogao bolje reagirati nakon Modrićevog dodavanja. Brazilac je i u 70. minuti pucao s rub kaznenog prostora, ali loše. Uzvratio je Robert Lewandowski u 76. minuti, ostao je sam na rubu kaznenog prostora, pucao je, ali pored gola.

U 81. minuti Asensio je zabio nakon ubačaja Carvajala, međutim nakon pregleda VAR snimke Realov pogodak je poništen zbog zaleđa, a te milimetarske crte podijelile su nogometnu javnost do te mjere da ih je najčitaniji španjolski list, Marca, čak stavio i na svoju naslovnicu, a ništa manje pažnje crtama nisu dali ni drugi tamošnji mediji.


Jules Koundé ostavio goste u zaleđu. U trenutku dodavanja, francuski branič bio je iza Asensija, koji je krenuo lijevim ramenom prema naprijed. Ricardo de Burgos Bengoetxea, sudac, prvo je pokazao da je gol, međutim, nakon obavijesti Césara Soto Gradoa iz VAR sobe, povukao je svoju odluku i nije potvrdio pogodak. Milimetarski potez koji je tada Ancelottijevu momčad ostavio bez vitalnog gola za pobjedu u Clásicu, a tko zna možda i u približavanju tituli u prvenstvu.

Ubrzo nakon toga, Kessié je postigao pobjedu od 2:1 Barcelone i priča je još jednom bila završena u korist Katalonaca, ali o tim se crtama i dalje priča.






Tagovi

Real MadridBarcelonaMarco Asensio

Ostale Vijesti