REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

FOTO Bjelica uz sebe ima prvu pomoćnu trenericu u povijesti Bundeslige, ali nema dugogodišnjeg suradnika

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 10:23

Poznato je tko će biti uz hrvatskog stručnjaka u prvim danima

Nenad Bjelica sada je svima prestavljen kao novi trener Union Berlina, odradio je i prvi trening s momčadi i stigao je red na - utakmicu. Prva je već sutra, gostujuća, protiv Brage u Ligi prvaka. Kako bi polučio pozitivan rezultat koji im je nužan za opstanak europskih snova, Bjelici će pomoći svi u klubu, a primarno, jasno, njegov stožer.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)


Kao prvi pomoćnik nekadašnjeg trenera Dinama i Osijeka naveden je Danijel Jumić, a ono što je posebno zanimljivo je kako će u stožeru, barem za sada, imati i pomoćnicu. Tako je 32-godišnja Marie-Louise Eta, bivša njemačka nogometašica ovog vikenda postala prva pomoćna trenerica u povijesti Bundeslige. Ona je debitirala za vikend u remiju protiv Augsburga na klupi Berlinera. Bivša nogometašica zadržat će se u Bjeličinom stožeru minimalno do povratka Sebastiana Boniga, koji u klubu radi kao pomoćnik još od 2014., a prošlog je tjedna iz osobnih razloga zatražio predah od posla.

Osim toga, Berliner Zeitung piše kako je s Bjelicom u stožeru i njegov sin Luka, ali nisu naveli u kojoj funkciji.

Zanimljivo, u njegovom stožeru za sada nema Nina Bule, njegovog dugogodišnjeg suradnika. Koji je razlog, nije poznato, no to ne znači da se neće u budućnosti opet priključiti kao suradnik osječkog stratega, osobito ako se trenerica Eta ne bude zadržala dugoročno. (eg)



Tagovi

Nenad BjelicaBundesligaUnion Berlin

Ostale Vijesti