Screenshot
Screenshot

VIDEO Službeno: Nenad Bjelica novi je trener Union Berlina! Debitira u Ligi prvaka, a onda - Allianz Arena

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 13:49

Hrvatski stručnjak kratko je bio bez posla...

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica novi je trener njemačkog bundesligaša Union Berlina, objavio je klub na društvenim medijima.

"Dobar dan, Nenad Bjelica", napisao je svom X-profilu Union u nedjelju. Union je klub za kojeg igra i hrvatski reprezentativac Josip Juranović. Navijačima berlinskog kluba obratio se i Bjelica:

Berlinski klub je nedavno smijenio Ursa Fischera, a Bjelica je bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci.

Fischer je Union Berlin vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa, pa je klub iz Berlina, koji je prošle sezone bio četvrti, sada predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Bragom ima jedan osvojen bod u četiri kola. Upravo će protiv Brage u Ligi prvaka, u srijedu, Bjelica i debitirati na klupi Uniona, a onda u subotu i gostovati na Allianz Areni kod Bayerna. U Ligi prvaka čeka ga još i dovobj protiv Reala. Nakon bečke Austrije i Dinama, bit že Union Berlin treći klub, koji će Bjelica voditi u Ligi prvaka.

Bjelica je nakon igračke karijere postao trener austrijskog Kärntena te bio u Lustenauu, Wolfsbergeru i bečkoj Austriji. Nakon rada u Italiji i Poljskoj, vratio se u Hrvatsku, gdje je dvaput osvojio prvenstvo i jednom Kup s Dinamom, a kasnije dvije godine bio trener Osijeka.

(Hina)


Tagovi

Nenad BjelicaUnion Berlin

Ostale Vijesti