Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Fossati zbog nespremnosti upitan za Jadranski derbi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 12:50

Talijanski veznjak je sve dalje od sastava koji bi trebao istrčati na Rujevici

Marco Fossati se od povratka u Hajduk krajem kolovoza muči s formom i fizičkom pripremom. Duga stanka koju je imao tijekom ljeta zbog upale pubične kosti ostavila je traga na talijanskom veznjaku, nije prošao pripreme i teško hvata ritam ostatka momčadi. Pokušavao se u formu vratiti kroz utakmice, što je zapravo bilo neizbježno jer su ozljede zadesile nekoliko Hajdukovih veznjaka.

Međutim, nije pružio nimalo uvjerljive partije u sedam ovosezonskih nastupa, a čini se da će zbog nespremnosti preseliti na klupu.

Trener Valdas Dambrauskas je na posljednjem treningu pred polazak u Rijeku izostavio Fossatija iz postave koja bi trebala istrčati na Rujevici. U sredini terena se uvježbavao tandem Jani AtanasovIvan Ćalušić, s tim da je otvorena mogućnost da u nedjelju zaigra i Filip Krovinović. Litavski trener rekao je da će ga voditi na put i na posljednjem treningu vidjeti može li pomoći momčadi, Krovinović je izuzetno važan za Hajduk.

Sigurno važniji od Fossatija koji se lani dopao navijačima kada je Hajduk hvatao i uhvatio četvrto mjesto pod vodstvom sunarodnjaka Paola Tramezzanija. Međutim, imao je 29-godišnji veznjak i prošle sezone nekoliko slabih predstava, zaradio je prilično naivno dva crvena kartona i nije nas tada uvjerio da kvalitetom zaslužuje ostanak na Poljudu.

(2.70) Rijeka (3.25) Hajduk (2.65)

Vratio se u svibnju u Monzu odakle je bio posuđen Hajduku, zbog ozljede je morao mirovati, a navijači Hajduka su zazivali njegov povratak. Pregovaralo se nekoliko puta tijekom ljeta da bi na koncu sportski direktor Mindaugas Nikoličius posljednjeg dana prijelaznog roka vratio Talijana u Split. Sezona je već odavno počela i bilo je jasno da će Splićani trebati pojačanja u veznom redu pa su se odlučili na provjerenog, ali ozljedom opterećenog Fossatija. Nije ni Talijan imao boljih opcija za nastavak karijere pa je rado prihvatio poziv s Poljuda i potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

U sedam nastupa i 562 minute igre nije pokazao ništa posebno, vezni red najslabiji je dio Hajdukove momčadi pa Dambrauskas traži bolja i spremnija rješenja.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Marco FossatiHajduk

Ostale Vijesti