Jonathan Moscrop/Sportimage Photo via Newscom Newscom/PIXSELL
Jonathan Moscrop/Sportimage Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Fossati traži novac kojeg mu Hajduk sada ne može dati

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 08:13

Talijanski veznjak bi se vratio na Poljud, ali njegovi zahtjevi ne slažu se s mogućnostima Bijelih

Marco Fossati bi se vratio u Hajduk, ne bi ni splitski klub imao ništa protiv toga, ali priča nije jednostavna. Želje su jedno, trenutne mogućnosti nešto sasvim drugo, kažu nam s Poljuda.

Nema dvojbe da je iskusni Talijan, kada je zdrav i spreman, igrač koji može pomoći Bijelima. Taktički vrlo dobar i tehnički dovoljno potkovan da rastereti vezni red koji danas ovisi o Josipu Vukoviću i Filipu Krovinoviću, uz malu pripomoć Atanasova i Čuića. Nije naodmet da dobro poznaje okruženje u Splitu odnosno da poznaje cijeli HNL pa bi se lako i brzo uklopio u momčad.

Ali, prvo je pitanje koliko je Fossati zdrav i spreman, upala pubične kosti neugodna je ozljeda koja zahtijeva dug i oprezan oporavak. Imao je Talijan i još nekih manjih zdravstvenih problema dok je bio u Hajduku, ali igrao je pod blokadama i injekcijama, sve kako bi pomogao Splićanima da se domognu Europe. Zadnje informacije govore da se oporavio od ozljede, ali bez liječničkog pregleda neće doći u Hajduk.

Drugo pitanje, možda i važnije od ozljede, je financijske prirode, Fossatijeve želje nisu usklađene s Hajdukovim trenutnim mogućnostima. Talijan traži visoku plaću, među najvećima u klubu, a to je prepreka koju je teško zaobići. S obzirom na opravdani manjak prihoda te planove koji su se izjalovili ranim ispadanjem u Europi, čelnici kluba nisu skloni velikom trošenju.

To mora znati i Fossati, ako želi doći na Poljud morati će smanjiti apetite. Do kraja prijelaznog roka je sedam dana, dovoljno je vremena za razgovor dviju strana. Ugovor kojeg Talijan ima s Monzom u svemu tome nije presudan, dogovor se mora postići na relaciji Fossati – Hajduk. A ako se ne postigne do kraja kolovoza, nije isključeno da se na zimu opet otvore pregovori.




Tagovi

Marco FossatiHajdukMonza

Ostale Vijesti