GONZALO FUENTES/Action Images
GONZALO FUENTES/Action Images

Fenomenalni Navas spriječio senzaciju Barcelone i odveo PSG među osam najboljih (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.03.21. | 22:53

Katalonci su dominirali tokom cijelog susreta, ali rezultat iz prve utakmice na kraju je bio nedostižan.

U Parizu na Parku prinčeva odigrana je uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj su PSG i Barcelona odigrali neriješeno rezultatom 1:1, ali zbog pobjede na Camp Nou od 1:4 francuski prvak je izborio prolaz u sljedeći krug.

Katalonska momčad dobro je ušla u susret, od samog početka su krenuli ofenzivno tražeći pogodak. Redale su se prilike pred golom Navasom, no Dembele i Dest nisu pronalazili put ka mreži.

No, domaćini u 29. minuti pomalo iz ničeg dolaze do vodstva, Kurzawa je probio lijevu stranu te pokušao ubaciti na Icardija, ali to je napravio jako loše te je lopta završila u rukama ter Stegena. Međutim, sudac je uz pomoć VAR-a vidio Lengletovo gaženje Icardijeve noge te je odlučio pokazati na najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Mbappe i zabio za 1:0.

Pogledajte kazneni udarac OVDJE.


U 35. minuti Dembele propušta veliku priliku za povratak u utakmicu, sjajno je primio loptu i pucao nisko, ali Navas još boljom reakcijom otklanja opasnost.

Međutim, u 37. minuti i Navas je bio nemoćan na novu genijalnost Lionela Messija. Domaćini su izgubili loptu na sredini terena, Pedri pronalazi Messija, a Argentinac s 30-ak metara fantastičnim udarcem zabija za 1:1.

Golčinu Messija pogledajte OVDJE.

Nastavila je Barcelona i nakon gola pritiskati domaćine, u 42. minuti zaprijetio je i Busquets, međutim Navas ponovno brani. Samo četiri minute kasnije gosti nakon starta Kurzawe zarađuju kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Messi, ali loše puca te mu Navas uz pomoć vratnice brani.

Obranu penala Navasa pogledajte OVDJE.

Na početku drugog dijela smo gledali nastavak pokušaja Barcelone da se vrati iz velikog zaostatka, dok su se domaćini opredijelili na obranu i na brze kontre, pouzdajući se u trkačke moći Mbappea.

No, bez obzira na pritisak Barcelona na prvu pravu priliku smo trebali čekati do 61. minute kad je Messi primio loptu na petercu okrenut leđima te probao opaliti, ali Marquinos fenomenalnom reakcijom sprječava čisti gol. U nastavku akcije Argentinac je ostavio loptu Griezmannu, no domaćini su se bacali na glavu i stvorili zid pored kojeg nije bilo prostora da prođe lopta.

U 69. minuti Barcelona je propustila još jednu priliku, točnije ponovno je Navas bio na visini zadatka. Dembele je ubacio iz kornera na prvu vratnicu gdje je utrčao Busquets i opalio nezgodno glavom, ali PSG je večeras dobio velikog junaka u Keyloru Navasu koji sjajno refleksno skida i tu opasnost.

Pet minuta kasnije ponovno je zaprijetila Barcelona, Alba je ubacio oštru i upotrebljivu loptu u peterac, ali Dembele ne uspijeva zatvoriti te još jedna prilika gostiju odlazi u vjetar.

U 83. minuti smo vidjeli jedan od rijetkih izleta domaćina u suparničku polovicu, ali je Icardi pokušao sam završiti akciju te je poslao loptu visoko na tribine.

Dvije minute kasnije ponovno je zaprijetila Barcelona, Pjanić je ostavio povratnu za Griezmanna koji s ruba kaznenog prostora šalje loptu poput suparnika s druge strane visoko na tribine.

U 90. minuti domaćini su odigrali brzu kontru, lopta je stigla do Mbappea, koji valja protivničkog igrača, ali puca visoko preko gola te tako propušta i peti put matirati Barcelonu u ovom dvomeču.

No, to je na kraju manje bitno jer je PSG na krilima svog junaka Keylora Navasa uspio sačuvati prednost iz prve utakmice na Camp Noua te se plasirati u četvrtfinale Lige prvaka, a Barcelonu ispratiti iz natjecanja i to po prvi put u ovoj fazi natjecanja nakon sezone 2006./07.


 


Tagovi

Keylor Navas

Ostale Vijesti