Reuters/Paul Childs
Reuters/Paul Childs

FA objavio kazne za Tuchela i Contea za okršaj na Stamford Bridgeu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 24.08.22. | 19:12

Gore je prošao Tuchel kojeg je tamošnji Savez proglasio krivcem za koškanje uz aut liniju

Svaka čast Anthonyju Joshui i Oleksandru Usyku na prikazanoj borbi, ali puno vatreniji okršaj smo pratili pretprošlog vikenda i to na nogometnom travnjaku. Nakon podjele bodova i remija 2:2 između Chelseaja i Tottenhama zaratili su treneri Thomas Tuchel i Antonio Conte koje su morali razdvajati igrači.

Sve je pošlo po krivu prilikom rukovanja na kraju susreta prilikom kojeg Tuchelu nije sjelo što ga Conte nije niti pogledao zbog čega ga je Nijemac povukao za ruku što je aktiviralo koškanje uz aut-liniju i dolazak svih nogometaša u obranu svojih stratega.

A sada je Engleski nogometni savez objavio i kazne za njihove „tople pozdrave“ nakon londonskog derbija. Krivcem je proglašen Tuchel koji je zaradio kaznu od 35 tisuća funti i zabrane vođenja jedne utakmice zbog čega ga neće biti na klupi Chelsea za vrijeme subotnjeg susreta s Leicesterom.

Conte je prošao puno bolje, njega je dočekala uplatnica na "samo" 15 tisuća funti. A FA je ovako obrazložio svoju odluku:

„Da Tuchel nije povukao Contea za ruku, do sukoba ne bi došlo. Rukovanja su uobičajena procedura nakon utakmica, ali ne postoji obveza za sudionike da se gledaju u oči kod pružanja ruke. Stoga je Tuchelov potez bio provokativne naravi“, piše FA. (pz)


Tagovi

Thomas TuchelAntonio ConteChelseaTottenham

Ostale Vijesti