REUTERS/Pablo Morano
REUTERS/Pablo Morano

Evo zašto bi Valverde mogao izbjeći kaznu za fizički napad na Baenu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 14:47

Potencijalna kazna za takav napad kreće se od četiri do 12 utakmica neigranja

Federico Valverde mogao bi izbjeći potencijalnu kaznu od 12 utakmica neigranja zbog udaranja suparničkog igrača Alexa Baene na parkiralištu stadiona Santiago Bernabeu u Madridu nakon utakmice Real Madrid – Villarreal (2:3) jer ni klub ni igrač ne kane prijaviti incident Španjolskom nogometnom savezu, javlja nedjeljni Mail Online, prenoseći pisanje španjolskog AS-a, točnije njihova dopisnika iz Villarreala Javiera Mate.

Prva reakcija kluba nakon što je Valverde udario Baenu dok se penjao u autobus momčadi Villarreala u subotu navečer nakon pobjede Villarreala od 3:2 na Santiago Bernabeuu bila je prepustiti odluku svom igraču.

Baena negira da je rekao Valverdeu u kup utakmici ranije ove godine: „Plači sad jer ti se sin neće roditi“. Navodno je komentar izrečen u vrijeme kada je Valverdeova supruga bila u opasnosti da izgubi drugo dijete koje ima s Fedeom.

Baena je u nedjelju ujutro objavio na društvenim mrežama:

„Vrlo sretan zbog impresivne pobjede momčadi na mjestu kao što je Santiago Bernabeu, ali u isto vrijeme vrlo tužan zbog agresije koju sam pretrpio nakon utakmice i iznenađen onim što se govori o meni. POTPUNA JE NEISTINA DA SAM TO REKAO.“

Potencijalna kazna za takav napad kreće se od četiri do 12 utakmica neigranja, ali incident nije naveden u sučevom izvješću i postupit će se samo ako postoji službena žalba.

Urugvajski reprezentativac Valverde potvrdio je Marci da se njegova 'agresija' dogodila i rekao je da je reagirao na nove komentare slične prirode tijekom subotnje utakmice, iako Baena to opovrgava, a postoji i snimka na kojoj se vidi da je udaren.


ESPN također javlja da je službeni Villarreal razgovarao sa španjolskom policijom i da će dopustiti Baeni da odluči hoće li ili ne podići optužnicu.

"Baena je Valverdea u nedjelju popodne u Castellonu prijavio policiji, i to za agresiju", izvještava Onda Cero. Mogao ga je prijaviti i natjecateljskoj komisiji La Lige, no to ipak nije učinio, kako je već jutros bilo javljeno.

Protiv Valverdea bi dakle, mogla uslijediti kaznena prijava, no izvjesno je da zbog svog postupka koji se dogodio izvan terena neće snositi i sportske sankcije s obzirom na to da sporni događaj nije naveden u zapisniku utakmice, niti ga je sudac mogao vidjeti. (G)



Tagovi

Federico ValverdeAlex BaenaReal MadridVillarrealLa Liga

Ostale Vijesti