REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Ancelotti: „Ovo boli, mnogi su zakazali, no nećemo spustiti gard, ali za Chelsea vraćam početnu 11-oricu s Nou Campa“

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 09.04.23. | 09:33

Trener Real Madrida nije želio za poraz okriviti igrača kojeg je zamijenio Modrić

Nakon dvije nadahnjujuće pobjede u nizu, Real Madrid je izgubio od Villarreala 2:3 u La Ligi u subotu navečer dajući Barceloni zlatnu priliku za povećanje prednosti na ljestvici od 15 bodova. Los Blancosi su dvaput vodili, ali se Žuta podmornica oba puta vratila, a deset minuta prije kraja nokautirala domaćina.

Carlo Ancelotti je te večeri donio neke upitne odluke, očito razmišljajući o srazu s Chelseajem u Ligi prvaka koji slijedi, a nadovezala se i loša izvedba igrača na terenu. Na kraju, prokletstvo Villarreala za Real Madrid pokazalo se kao stvarna stvar, a ne praznovjerje jer su izgubili od njih i drugi put ove sezone.

Ancelotti je poslije utakmice novinarima govorio o porazu, nedostatku motivacije, nadolazećim izazovima i vlastitim pogreškama subotnje večeri. Evo sažetka njegove konferencije za medije.

Trener Real Madrida započeo je svoju konferenciju za novinare brzim pregledom utakmice na Santiago Bernabeuu, manama svoje momčadi i aspektima u kojima je Villarreal briljirao.

“Mučili smo se da vratimo loptu u posjed. Pokušali smo to vratiti na suparničkoj polovici, ali nam je nedostajala ravnoteža i zato smo primili tri gola. Villarreal igra jako dobro s loptom i tjera vas s pozicije. Dvaput smo poveli, ali treći nismo uspjeli zabiti i izgubili smo utakmicu. Nedostatak ravnoteže bio je ključan.”

U 90 minuta plus nadoknade koliko se odigralo u Madridu bilo je prelijepo za neutralnog gledatelja, u ravnopravnoj utakmici između dvije natjecateljske momčadi. Sva tri rezultata bila bi fer ishod te večeri, a i Ancelotti je istaknuo isto dok je kritizirao nedostatke svojih igrača.

“Nismo zaslužili poraz iako smo mogli igrati puno bolje. Fizički je momčad u redu i, s toliko stvorenih šansi nismo baš zaslužili izgubiti, ali nedostajala nam je ravnoteža koju smo imali u zadnjim utakmicama. U dva smo navrata poveli i trebali smo biti konstantniji. Naša razina u prvenstvu je pala u odnosu na prošlu sezonu.”

Barcelona može otvoriti prednost od 15 bodova ispred Los Blancosa pobjedom u ponedjeljak navečer protiv Girone, a čini se da je ligaška utrka izmakla iz ruke Real Madrida. Ipak, iskusni talijanski trener tvrdi da neće izgubiti nadu.

“Nećemo spustiti gard. To se neće dogoditi. Ostalo je još 10 utakmica i borit ćemo se u svakoj da uzmemo što više bodova.”

Utakmica protiv Villarreala bila je terminski točno između dva žestoka okršaja s Barcelonom i Chelseajem. Ancelotti je opisao utjecaj rasporeda na učinak.

“Priprema za utakmicu između dvije puno važnije utakmice je komplicirana, pogotovo što se tiče motivacije. Danas nismo imali ravnotežu i nismo igrali kao momčad.”

Optimalna ravnoteža između obrane, sredine i napada ključna je u okršajima protiv vrhunskih momčadi, jer one mogu iskoristiti male neravnoteže i nijanse, kazniti ih. Komentirajući svoju odluku da promijeni „dinamiku ravnoteže“, talijanski taktičar je rekao:

“Ravnoteža je vrlo važna, ali ponekad pristupite igri na način da nemate puno ravnoteže, s obzirom na prednosti i mane. Htjeli smo diktirati ritam igre, ali smo se prilično mučili da vratimo loptu. Oni su odigravali lopte između naših linija i ulazili nam iza leđa. Ako stavim četiri napadača, to je zato što mislim da ravnoteža nije bila najvažnija stvar. Da sam razmišljao o ravnoteži, pokušao bih više kontrolirati stvari na sredini.”

Trener je bio uključen u vidljiv prosvjed protiv suca uz teren i upitan je o razlogu njegove frustracije.

"Ponovljeni prekršaj je žuti karton i protestirao sam jer ne možete pokazati žuti tek nakon devet prekršaja", rekao je Ancelotti novinarima.

Real Madrid se u srijedu susreće s Chelseajem u četvrtfinalu Uefine Lige prvaka. Prva utakmica igra se na Santiago Bernabeu, a Ancelotti je uvjeravao navijače da ovaj poraz neće imati nikakvu psihološku težinu.

“Što se tiče Lige prvaka, ovaj poraz neće utjecati na naše samopouzdanje za utakmicu u srijedu, koja će biti drugačija. Možda ću koristiti istu jedanaestoricu s Camp Noua. Danas sam rotirao puno igrača jer nas je utakmica protiv Barcelone puno potrošila fizički i psihički.”

Novinari su konačno postavili sugestivno pitanje treneru o izvedbi Aureliena Tchouamenija te večeri koja je bila daleko od njegovih uobičajenih najboljih partija. Ancelotti je odbio izdvojiti nekog posebnog igrača koji bi bio kriv za poraz i podijelio je krivnju na cijelu momčad.

“Danas su svi bili ispod razine. Bilo je teško održati stopostotnu motivaciju nakon utakmice s Barcelonom. To je prilično normalno. Ovaj poraz boli. Ne volim govoriti o pojedincima jer je samo nekoliko igrača danas bilo na svom vrhuncu”, poručio je Carlito.

Inače, Tchouamenija je u 72. minuti zamijenio Luka Modrić. I bio vrlo dobar. (G)



Tagovi

Carlo AncelottiReal MadridVillarrealLa LigaBarcelonaChelseaLiga prvakaAurélien TchouaméniLuka Modrić

Ostale Vijesti