Saša Miljević/PIXSELL
Saša Miljević/PIXSELL

Erceg čudesnim potezom donio bod Istri 1961!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 13.08.23. | 20:58

U prilično sadržajnoj utakmici na Aldu Drosini, Istra i Osijek odigrali su fantastičnu utakmicu s osam golova i remijem

Osijek je do sudačke nadoknade imao nastavak pobjedničkog niza u HNL-u, dok je Istra unatoč dobroj predstavi imala nastavak krize. A onda je na scenu stupio Ante Erceg i čudesnom minijaturom izbacio trojicu igrača Osijeka te natjerao onog četvrtog, Mkrtčjana da pošalje loptu u vlastitu mrežu za 4-4. Sjajna utakmica u kojoj su ljubitelji defenzivnog nogometa dobili fraze - zaključena je podjelom bodova a što je sasvim realna slika onoga ćemu smo svjedočili u Puli. Tri puta je Osijek vodio, tri puta se Istra vraćala u utakmicu i na koncu stigla do tog vrijednog boda.

A uvodu u okršaj na Aldu Drosini bile su vijesti koje su se pojavile tijekom nedjelje a koje je ekskluzivno donio Germanijak.

Dakle, ovo je bila prva i posljednja, barem u ovom mandatu, utakmica Sergeja Banovića na kormilu Istre. Ovih dana uzde prvoligaša iz Pule preuzet će David Catalá. S druge strane, ovo je lako mogla biti posljednja HNL utakmica za Adriana Leona Barišića budući da stoper Osijeka odlazi u švicarski Basel. Doduše, Tomas je stopera ostavio na klupi i nije ga koristio, baš kao i Gržana. Od prve minute poslao je na travnjak Guedesa i Fiolića.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Uvodne minute obilježile su nervozne reakcije Ante Ercega koji je imao svoj privatni obračun s Mkrtčjanom. Slijedila je odrješita reakcija suca Pajača koji je smirio uzavrele strasti kod napadača Istre. Malo kasnije dogodio se dvojbeni kontakt Majstorovića i Miereza koji je lako mogao završiti isključenjem stopera Istre, ali sudac je ostao nijem...


Domaćini su nešto konkretnije otvorili susret, ali prva konkretnija prilika bila je za Osijek. Kristijan Lovrić probao je ljevicom, ali Majkić je bio spreman. Malo kasnije Caktaš je kreirao kontranapad, poslužio je Lovrića čiji je ubačaj bio obećavajući, ali Fiolić nije bio precizan. Plodove dobrog ulaska u utakmicu Istra je mogla naplatiti u 15. minuti nakon jednog solo prodora Ercega. Ipak, Mkrtčjan je u posljednji trenutak otklonio opasnost. A onda je isti igrač doveo Osijek u vodstvo. Igrala se 22. minuta kada je Fiolić ubacio pred peterac domaćina a Stojpa Mkrtčjan glavom zabio svoj prvijenac.

Međutim, na sličan način Istra se vratila. Petrusenko je ubacio iz slobodnog udarca, a Ante Majstorović bio je precizan glavom i vratio rezulata na Aldo Drosini u egal. Do kraja poluvremena treba svakako izdvojiti pokušaj Mlinara iz slobodnog udarca, ali i izlazak Ivana Fiolića iz igre zbog ozljede. Osijek je ušao sa Omerovićem u nastavak, a vrlo brzo i s novom prednošću. Lovrić je svojim tradicionalnim ulaskom s lijeve strane proslijedio loptu na bok, odnosno na Bukvića čiji centrašut Mijo Caktaš šalje u mrežu za svoj 99. gol u HNL-u. Slavlje je bilo kratko vijeka. Tek dvije minute kasnije ponovno je Istra anulirala prednost gostiju. Ovoga puta junak je bio Nebyla koji je povukao kroz sredinu, pa preciznim udarcem pogodio malu mrežicu Marka Malenice za 2-2.

Nije bilo puno prigovora na odluku Pajača da duel Valinčića i Bukvića procjeni kao kazneni udarac za Osijek. Izvođenja se primio Kristijan Lovrić, te snažnom loptom po sredini zabio svoj 50. HNL pogodak. Međutim, ovoga puta Istra nije stigla do izjednačenja već je Darko Nejašmić dvije minute kasnije odigrao mantinelu s Lovrićem i matirao Majkića za 4-2.

Mogao je Hujber ponuditi napetu završnicu kada je u 70. minuti odličnu pucao, ali Malenica ramenom skreće loptu u gredu od koje se ona odbija u polje. A igra Istre dobila je dimenziju više ulaskom Matheusa koji je zakuhao opasnu situaciju u 85. minuti, potom oštro ubacio pred peterac gdje je lopta pogodila Guedesa i završila u mreži Malenice za smanjenje vodstva.

A onda je Ante Erceg pokazao zašto je majstor. Ono što je napravio u sudačkoj nadoknadi svakako kandididra za pogodak sezone! Primio je loptu negdje u blizini korner zastavice pa minijaturama izbacio tri igrača Osijeka te natjerao Mkrtčjana da zabije novi autogol za opću ekstazu na Aldu Drosini.

Istra 1961 - Osijek 4-4

Stadion: Aldo Drosina.

Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina); pomoćnici: Ivan Mihalj (V. Gorica), Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb).

Strijelci: 0-1 Mkrtčjan (22. as. Fiolić), 1-1 Majstorović (28. as. Petrusenko), 1-2 Caktaš (48. as. Bukvić) 2-2 Nebyla (50. as. Majstorović), 2-3 Lovrić (58. 11m), 2-4 Nejašmić (60. as. Lovrić), 3-4 Guedes (ag. 85. as. Matheus), 4-4 Mkrtčjan (ag. 90. as. Erceg)

Žuti kartoni: Erceg (Istra); Fiolić, Evangelou, Caktaš, Hiroš (Osijek)

Istra 1961 (4-3-3):

Majkić – Hujber, Majstorović, Marešić, Valinčić – Mlinar (od 89. Josipović), Petrusenko, Nebyla (od 80. Čuić) – Lisica, Erceg, Douglas (od 61. Matheus). Trener: Sergej Banović.

Osijek (4-2-3-1):

Malenica – Guedes, Mkrtčjan, Evangelou, Dambrajev (od 46. Omerović) – Jugović (od 75. Brlek), Fiolić (od 45. Nejašmić) – Bukvić (od 78. Pušić), Caktaš, Lovrić (od 78. Hiroš) – Mierez. Trener: Stjepan Tomas.



Tagovi

Istra 1961NK OsijekHrvatska nogometna ligaAnte Erceg

Ostale Vijesti