Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Englezi oduševljeni Haalandom i De Bruyneom, ali i Kovačićem: "Uskočio je u Rodrijevu ulogu i odradio ju sjajno"

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 28.02.24. | 09:17

Građani su, izgleda, opet na svojoj uobičajenoj razini

Man. City demolirao je Luton na putu prema četvrtfinalu FA Cupa. Kevin De Bruyne asistirao je Erlingu Haalandu za njegova prva četiri pogotka, peti je Norvežaninu namjestio Bernardo Silva, dok je za konačnih 6-2 zabio Mateo Kovačić.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski veznjak zabio je sjajan pogodak izvana u smiraju utakmice, a bio je među najbolje ocijenjenim igračima nakon utakmice.

„S obzirom da ga ja dopao zahtjevan zadatak uskakanja u Rodrijevu rolu, Mateo je posao odradio jako dobro, a zabio je i sjajan pogodak“, piše Manchester Evening u opisnom dijelu igre hrvatskog veznjaka koji je za svoj nastup zaradio osmicu.

Bolje od Kove bili su ocijenjeni De Bruyne (9 i Haaland (10), a njihovu 'kemiju' je nahvalio i Pep Guardiola nakon utakmice.

„Erling treba igrača s vizijom, kvalitetom, velikodušnošću… Kevin je nesebičan igrač, ako ne može zabiti pogodak onda će asistirati. A Kevinu trebaju Erlingove kretnje“.

Komentirao je Guardiola i veliki mančesterski derbi koji je na rasporedu u nedjelju od 16.30 sati.

„To je sasvim druga utakmica i znamo da će biti zahtjevno. Oni sa brane drugačije i imaju iskusne igrače. Ali bit ćemo spremni za tu utakmicu“. (pz)



Tagovi

FA CupManchester CityMateo KovačićErling HaalandKevin De BruynePep Guardiola

Ostale Vijesti