REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO Haaland i De Bruyne kao Batman i Robin: Norvežanin ovjerio pet komada, za četiri mu asistirao Belgijac, golčina Kove

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 22:42

Magična večer Građana protiv Lutona...

Ima ta neka posebna draž u kup-natjecanjima. Rijetka je to prilika da kakav nogometni 'liliputanac' uhvati na krivoj nozi uglednijeg i višestruko skupljeg protivnika, a sigurno se i Luton nadao kakvoj romantičnoj nogometnoj večeri. Nije se, na žalost domaćih navijača tako nešto odvilo, jer je Man. City u okviru osmine finala FA Cupa slomio Luton sa 6-2, ali zauzvrat su dobili vrijednost za potrošen novac. Mogli su izbliza gledati fenomenalan nogomet, osam pogodaka, sjajne poteze i usput sudjelovati u ispisivanju nogometne povijesti dečka koji ne prestaje rušiti golgeterske rekorde. Riječ je, naime o Erlingu Haalandu koji je Luton 'počastio' s ni više ni manje nego pet pogodaka u mreži! Naklon do poda, majstore...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A ništa manje lošijeg sekundanta nije imao u Kevinu De Bruyneu koji mu je asistirao za, pazite sad – četiri pogotka! Batman i Robin, Don Quijote i Sancho Panza, Froddo i Samwise, Michael Scott i Dwight Schrute, Jerry Seinfeld i George Costanza... izaberite bilo koji književni, filmski ili herojski duo i nećete pogriješiti, ovaj norveško-belgijski dvojac utjelovljuje onu ofucanu izreku „razumjeti se zatvorenih očiju“.

Utakmica je imala sve što prosječni nogometni obožavatelj može poželjeti, iako je, istini za volju, početak nagovještavao dugu i hladnu noć za domaćine. Naime, Haaland je već do 18. minute potpisao dva pogotka, a do 20. je već hladno mogao ovjeriti i hat-trick. Ali za tako nešto se strpio do 40. minute kada je smjestio treći gol u mrežu domaćina, jednaki tempo ispratio je i De Bruyne u isporuci asistencija.

Prije poluvremena vidjeli smo nešto i od Lutona i to iz majstorske radionice Jordana Clarka. Igrač domaćeg sastava je odmjerenim udarcem s 25 metara briljantno pogodio u lijeve rašlje za popravak dojma prije velikog odmora.

Isti igrač unio je veliku nervozu Man. Cityju kada je u 53. zabio za 2-3, no onda je belgijsko-norveška veza Građana primirila nabujale ambicije domaćina i garnirala još jedan pogodak u mrežu.

Do kraja ogleda City je zabio još dva pogotka. Bernardo Silva se osjetio pomalo ljubomornim na odnos De Bruynea i Haalanda pa je za peti pogodak odlučio baš on asistirati norveškoj gol-mašini.

Veliku večer Cityja zaključio je Mateo Kovačić šmekerskim pogotkom u 72. minuti.

Pogotke pogledajte OVDJE





Tagovi

FA CupManchester CityLuton TownErling HaalandKevin De BruyneMateo Kovačić

Ostale Vijesti