Engleski velikan izvisio za Sancha, nova meta je Coutinho

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.04.20. | 08:44

Nova selidba siguran je scenario za Brazilca.

Zablistao u Liverpoolu, postao glavna zvijezda kluba, zaradio transfer vrijedan 145 milijuna eura u Barcelonu i tu je njegov nogometni zenit dostignut. Sve nakon toga bilo je golemo razočaranje za Coutinha, ali i njegove poslodavce. 

Na Camp Nou je stigao u siječnju 2018. godine, ali nijednog trena nije dokazao da je opravdana investicija. Netko će reći da je samo godinu i pol dana imao da se iskaže, ali čak i uz prijeko potrebno vrijeme za aklimatizaciju, igrač koji je toliko plaćen mora u vrlo kratkom roku donositi prevagu na terenu. Coutinho to u 76 nastupa za Blaugranu nije uspio. Zabio je 21 gol i namjestio ih još 11, sve skupa puno premalo, pogotovo jer je opći dojam bio jako loš i vidljivo je bilo kako nije s ostatkom momčadi kliknuo na pravi način. 

Stoga je Barcelona već u ljeto 2019. odlučila poslati Coutinha na posudbu u Bayern, koju su Bavarci platili 8,5 milijuna eura. Za takvog igrača sitnica, novac je to itekako vrijedan rizika jer ako bi uspio povratiti razinu s Anfielda, Bayern bi strašno profitirao. No, ostala je to samo lijepa ideja, a realnost je takva da s Allianz Arene ne dolaze nikakvi signali da će Coutinho i u novoj sezoni zadužiti desetku Bayerna. 

To je ujedno značilo i otvoren lov mnogih europskih klubova na Brazilca koji će preko nove posudbe pokušati vratiti izgubljenu formu. Nagađamo da će se raditi o posudbi jer šanse da neki klub, ma koliko bogat bio, preuzme rizik i kupi Coutinha bez da ga prvo isproba godinu dana, nisu pretjerano velike. Barca će tražiti golem iznos, 80 milijuna eura, a to u doba krize koja neminovno slijedi nakon pandemije koronavirusa, neće platiti niti klubovi poput PSG-a ili Cityja, a kamoli netko tko se ne ponaša u tolikoj mjeri kao pijani milijunaš. 

Što se tiče nove destinacije za Coutinha, Mundo Deportivo donosi priču o tome kako je za njega zainteresiran Chelsea. Iako Frank Lampard u rosteru ima pregršt mladih sjajnih veznjaka napadačkih sklonosti poput Mounta, Pulišića ili Hudsona-Odoija, treba imati na umu kako će ih ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Pedro i Willian. Stoga su na Stamford Bridgeu prvo htjeli dovesti senzacionalnog Jadona Sancha, no on im je vrlo brzo uputio odbijenicu. Mundo Deportivo saznaje kako će Chelsea zbog toga krenuti po Coutinha jer je on itekako sklon ordiniranju s krilne pozicije. Čak niti ne isključuju mogućnost kupovine, ali po znatno nižoj cijeni od 80 milijuna koliko traže na Camp Nou. Katalonci su definitivno prekrižili Coutinha, jasno im je da će na njemu izgubiti barem 50 milijuna eura, a zbog nadolazeće krize neće niti moći tražiti sumanute iznose. Posudba s opcijom kupnje ili transfer po akcijskoj cijeni, to su ovoljetne opcije koje su najizglednije za napaćenog Coutinha. 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

CoutinhoPhilippe Coutinho

Ostale Vijesti