Action Images via Reuters/Matthew Childs
Action Images via Reuters/Matthew Childs

Embolo načeo Engleze, Shaw i Kane obranili Wembley (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 20:31

Iako početak nije bio obećavajući za domaće na kraju su slavili.

Engleska je na Wembleyju ugostila Švicarsku u prijateljskom susretu i slavila s 2:1. Iako početak nije bio obećavajući za domaće na kraju su slavili.

Švicarci su bili bolji u prvom dijelu, sve dok ih nije presjekao gol za izjednačenje Engleske nakon čega su domaćini preuzeli potpunu inicijativu. Možda najbolje govori o tome podatak da su u prvom dijelu uputili osam udaraca prema golu od čega četiri u okvir, dok su domaći tek četiri puta šutirali i jednom pogodili okviru prvom dijelu, a taj jedan put je bio dovoljan i za zgoditak.

Trajalo je početno opipavanje snaga do 22. minute, a onda je uslijedio savršen centaršut Shaqirija. Kružili su Švicarci oko kaznenog prostora Engleza, a loptu je s desne strane na rubu primio Shaqiri koji ubacuje svijeću na vrh peterca za Embola, a napadač u skoku viši od obrane domaćih glavom pogađa za 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Probudili su se Englezi nakon primljenog gola i počeli ozbiljnije prijetiti Omlinu, a do izjednačenja dolaze u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Nakon greške obrane Švicaraca na vrhu kaznenog prostora lopta je stigla do Lukea Shawa, a on raspalio prema vratima i pogodio za 1:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

U drugom dijelu Englezi su nastavili gdje su stali nakon gola za egal i bilo je samo pitanje vremena kad će stići i vodstvo. A u vodstvo su došli u 78. minuti. Rukom je nakon kornera u šesnaestercu igrao Zuber, a sudac nakon provjere VAR-a pokazuje na bijelu točku. Izvođenje penala preuzeo je Harry Kane i precizno pogodio za 2:1

Pogodak pogledajte OVDJE.

Engleze nakon ove prijateljske utakmice čeka još jedna s Obalom Bjelokosti u utorak, a Šivicarci će ugostiti Kosovo.


Tagovi

Prijateljska utakmicaprijateljske utakmiceprijateljskaEngleska nogometna reprezentacijaengleskaŠvicarskaŠvicarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti