Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dva juniora s Dinamom na pripreme, među njima i sin bivšeg prvotimca Dinama, Hajduka i Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 10:23

Plavi s pripremama za novu sezonu kreću za tjedan dana.

U nikad mirnoj Maksimirskoj 128 posljednjih dana vladi pravi mir. Igrači, stručni stožer i brojni djelatnici kluba su na godišnjem odmoru. Za sada novih informacija oko dolazaka i odlazaka nema. Poznato je da pripreme za novu sezonu kreću 13. lipnja, da u Dinamo dolaze Josip Drmić i Robert Ljubičić, kao i da se s posudbe vraća 14 igrača, od kojih mnogi neće s Dinamom na pripreme.

Poznato je, također, da Ante Čačić ne voli gomilati igrače na pripremama. Dinamo, trenutno, u rosteru prve momčadi ima više od 40 igrača. Reprezentativci Dominik Livaković, Mislav Oršić, Luka Ivanušec, Josip Šutalo, Antonio Marin, Martin Baturina, Amer Gojak, Luka Menalo, Sadegh Moharrami pripremama u Moravskim toplicama će se priključiti naknadno, no već sada je jasno da Čačić neće na pripreme voditi veliki broj izlaznih juniora, kao što je to bila praksa proteklih priprema.

Prema pisanju Sportskih novosti, s prvom momčadi Plavih na pripreme će otputovati Ivan Šaranić, koji je već odradio pripreme sa seniorima kluba, zabilježio je čak i četiri nastupa u sezoni 2020/21. Drugi junior koji bi trebao biti na popisu Ante Čačića za predstojeće pripreme je, tvrde SN, 18-godišnji Gabrijel Rukavina, sin bivšeg prvotimca Dinama, Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije, danas izbornika hrvatske U17 reprezentacije, Tomislava Rukavine.

Rukavina je krilni igrač, preferira igrati na desnoj strani napada, a prošle sezone je za drugu momčad Dinama u 2.HNL zabilježio 27 nastupa i zabio četiri gola.

I Šaranić i Rukavina vole igrati na desnoj strani, odnosno na poziciji koja je u Dinamu trenutno 'vrlo tanka'. Na poziciji desnog krila u Čačićevoj formaciji igrali su nominalno lijeva krila Dario Špikić i Luka Menalo i nominalni napadač Mahir Emreli.

Na Šaraniću i Rukavini je sada da se nametnu u Moravskim toplicama i pokušaju izboriti za mjesto u prvoj momčadi kluba, dok će u 'lošijem' scenariju zajedno s ostalim izlaznim juniorima u zaprešićki Inter kojeg će od sljedeće sezone voditi Damir Krznar i koji će biti klub-poligon za razvoj mladih Dinamovih igrača.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoAnte Čačić

Ostale Vijesti