Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Stvarat će se novi Modrići, Da Silve i Ćorluke: Dinamo se vraća staroj 'filijali'? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 08:15

Klub iz Maksimirske 128 ne zna što napraviti s drugom momčadi.

Poznato je da na kraju aktualne sezone dolazi do velike reformacije domaće nogometne piramide. Radni naslov 1.HNL je 'Elitna liga', 2.HNL bi trebala postati Prva liga, a stvara se i jedinstvena treća liga. Prema tome druge momčadi hrvatskih prvoligaša više neće moći nastupati u drugom rangu hrvatskog nogometa. Hajduk i Rijeka već neko vrijeme nemaju svoje druge momčadi, od iduće sezone neće imati ni Osijek, a kako stvari stoje, ni Dinamo.

Iako u zagrebačkom klubu još uvijek nisu odlučili što će napraviti s drugom momčadi, Sportske novosti pišu kako je izgledno da će je Dinamo raspustiti i tražiti drugo rješenje za razvoj mladih igrača. S obzirom na to da odnos između Dinama i Lokomotive više nije kao nekada, SN spominju Inter Zaprešić kao novu-staru filijalu zagrebačkog kluba.

Inter iz Zaprešića je manje u 90-tima, a više početkom 2000-tih bio iznimno zahvalna Dinamova 'filijala'. U Divu iz predgrađa nogometno su se afirmirali Eduardo Da Silva, Luka Modrić, Vedran Čorluka, Dejan Lovren, Hrvoje Čale... igrači na kojima je Dinamo zaradio preko 60 milijuna eura. A pitanje je bi došli do te cifre da sadašnji i bivši hrvatski reprezentativci nisu odradili dionicu svoje karijere u zaprešićkom Interu...

SN također navode da u HNS-u razmatraju o uvođenju institucije dvojne registracije, po kojoj bi, po uzoru na austrijsku ligu, igrač mogao biti registriran za dva različita kluba koja se, dakako, ne natječu u istom ligaškom rangu.

I NK Sesvete se spominju kao mogući partner Dinama, no u Maksimiru su skloniji povezati se s Interom koji ima dužu tradiciju od Sesveta i smatraju ga boljim poligonom za razvoj mladih igrača.

Ako bi zaživjela ova priča, Dinamo bi na klupi Intera instalirao svojeg trenera, vjerojatno Damira Krznara koji je igračku karijeru završio, a trenersku započeo u zaprešićkom klubu.

Cijela ideja je i dalje u domeni pukih špekulacija, čeka se službena odluka HNS-a o ligaškoj piramidi i pravilima za iduću sezonu, tako da u ovom trenutku i dalje postoji šansa da Dinamo zadrži svoju B momčad koja će se natjecati u Trećoj HNL (radnog naziva Druga liga). No, dok čekamo tu odluku, ne vidimo zašto se ne bismo 'poigrali' i sastavili najbolju postavu Dinamovih igrača koji su dio svoje karijere proveli na posudbi u Interu....



Tagovi

Inter ZaprešićDinamo Zagreb

Ostale Vijesti