Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dugo se šuška da odlazi Vuška, gdje je zapelo?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.08.23. | 07:30

Za mladoga stopera Hajduka interesirali su se europski giganti, spominjala se cijena od deset milijuna eura, no zasad (još) nema ništa od prodaje

Luka Vušković (16) bio je predodređen za rekordnu Hajdukovu prodaju ovoga ljeta, od novca potencijalno zarađenog na njemu mogla su se dovesti ozbiljna pojačanja, no kako sada stvari stoje, on je još uvijek u Splitu. Spominjali su se Manchester City, PSG, Chelsea, navodno ima interesa i iz Arsenala, no valja pričekati još ovaj tjedan dok ne završi prijelazni rok, jer uvijek se može dogoditi nešto u posljednji trenutak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vušković je veliki talent koji je na najveću scenu stupio sa 16 godina i dva dana u Maksimiru protiv Dinama i odigrao većinu utakmica do kraja prošle sezone. Srušio je rekord kao najmlađi debitant i strijelac protiv Osijeka u Kup te je sve naslućivalo da će se nešto veliko dogoditi budući da se radi o velikom klupskom projektu koji bi trebao napuniti blagajnu kako bi Hajduk bio još konkurentniji. Ali, nakon skrivljenog kaznenog udarca u finalu Lige prvaka mladih protiv AZ Alkmaara, Hajduk ga je pod opravdanjem mladosti pomalo sklonio iz seniorskog sastava. Prošao je pripreme u Sloveniji, malo igrao, ali ga trener Ivan Leko u ovoj sezoni još nije koristio. U tri susreta u srpnju bio je na klupi, a u kolovozu ga nije bilo među 23 pozvana u četiri susreta. Je li posrijedi ozljeda ili ga štede za transfer, nekako je nejasno. Uglavnom, Vušković čeka na transfer, da se na tome radi potvrdio je i sportski direktor Mindaugas Nikoličius ustvrdivši da nije lako jer postoje tri strane – dva kluba i igrač s obitelji budući da je još maloljetnik.

Prošle sezone kada je Vuška ušao u mlin, puno se pisalo o ponudama prije svega Citiyja i PSG-a, predsjednik Lukša Jakobušić boravio je u Londonu i Parizu, ali još nema ništa od posla. Da kojim slučajem ode u neki od velikana, vjerojatno bi ga čekala posudba, pa tako i sam igrač ima pravo s obitelji izabrati koji je put za njega najbolji. Uglavnom, najbolji bi scenarij bio da igra sad kada je Hajduk u pozitivnom nizu, no iz nekog razloga trener Leko prednost daje iskusnijim igračima, premda se mora reći da je Diallo 'skuhao' ispadanje u Solunu, pa je logično reći da bi bilo bolje da je igrao mladac kojemu bi se greška mogla tolerirati za razliku od pojačanja iz inozemstva.

Dugo su stoperski par bili Šarlija i Ferro koji je osjetio lakšu ozljedu pa je uskočio Diallo, a na klupi Leko još ima povratnika Eleza, a još se čeka puni angažman mladoga Prpića koji je bio iznenađenje prošle sezone, ali je dugo bio izvan stroja.

Teško je nagađati što će se u konačnici dogoditi, ali sigurno je da Hajduk radi na prodaji mladog igrača koji bi osigurao budžet za pojačanja za kojima vapi Leko, ali nogometno tržište je specifično okruženje, pa je sve moguće.

Zaključak je da za Vuškovića nije dobro što ne igra, ali stoji i činjenica da je on još kadet, mogao bi još igrati za tu kategoriju. Stoga su očekivanja možda i prevelika, no isto tako valja napomenuti da se interesenti valjda nisu 'ohladili' te da će Vuška mlađi napraviti posao i karijeru kakva mu se predviđala.



Tagovi

Luka VuškovićHajdukIvan LekoMindaugas NikoličiusHrvatska nogometna ligaLiga prvaka mladihManchester CityPSG

Ostale Vijesti