Nel Pavletić/PIXSELL
Nel Pavletić/PIXSELL

Hajduk može biti prvi, jer dok se dvojica svađaju, treći to koristi

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.08.23. | 09:15

Navijači Bijelih nadaju se da bi ovo mogla biti ta sezona na domaćoj sceni

Može li Hajduk napokon biti prvak? Rana je faza prvenstva koje su Bijeli otvorili na najbolji mogući način na domaćoj sceni i imaju četiri pobjede iz četiri susreta. Pobjegli su Dinamu koji ima utakmicu manje za čak osam bodova. Dobili su Splićani dva derbija, slavili nad Dinamom u Zagrebu i Rijekom u Splitu, a utakmica s Osijekom koji zaostaje dva boda, odgođena je, čeka se datum odigravanja u dvoboju koji bi, ako jedni i drugi nastave u ovom ritmu, mogla odlučivati o prvoj poziciji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istina, Hajduk je ispao iz Europe od PAOK-a, bilo bi lijepo igrati grupnu fazu Konferencijske lige i gurati na tri fronta, pa bi euforija u gradu pod Marjanom samo rasla, jer Split čeka titulu prvaka od 2005. godine kada je posljednji put bio prvak s Igorom Štimcem na klupi. Ispadanjem iz Europe, imat će više svježine, potrošnja će biti manja, ali i financijski kolač od oko tri milijuna eura koliko bi dobili za ulazak u skupinu. Zato će fokus biti na prvenstvu i Kupu.

Momčadi Ivana Leke na ruku ide i činjenica što se u Dinamo i Rijeka prepucavaju nakon otimanja trenera Sergeja Jakirovića koji ima zadatak uvesti Modre u Europsku ligu i osvojiti naslov. Međutim, Dinamo više nije lovina, sada je lovac nakon što je na startu zaostao za Bijelima i zaista bi trebalo biti uzbudljivo.

Hajduk gura u tišini i odrađuje utakmice, iako je je stručni stožer javno objavio da napada duplu krunu, više se ne govori 'trebamo biti bolji nego lani', nego se komunicira napad na titulu.

Čak i kladionice više ne vjeruju Dinamu, jer koeficijent da će Hajduk biti prvak pada, a pred Bijelima je serija lakših utakmica, u kojima mogu još pobjeći, bude li konkurencija zapinjala. I brojni analitičari se slažu da je pred Hajdukom povijesna prlika, jer u Dinamu nije sve kao nekada, a vidjet ćemo kako će to izgledati kada Jakirović preuzme vođenje utakmica. Osim toga, Dinamo je ostao oslabljen odlascima Josipa Šutala, a Dominik Livaković i Luka Ivanušec, najbolji igrač su na odlasku. Koliko će ih i kojom brzinom Dinamo nadoknaditi samo ide u prilog Hajduku, kao i činjenica da su se Riječani i Zagrepčani ozbiljno posvađali nakon naglog prelaska Jakirovića s Rujevice na Maksimir. Također, još uvijek igraju u Europi što ih dodatno prazni za prvenstvo bez obzira na širinu kadra.

Hajduk je i u lovu na rekorde iz prošlosti, jer kada se zbroji kraj prošlog i početak ovog prvenstva, Bijeli imaju osam uzastopnih pobjeda, jedna ih dijeli u Varaždinu od izjednačavanja učinka trenera Nenada Gračana i Ante Miše koji su nanizali devet. A što se tiče starta mogu, u lovu su na rekord Zorana Vulića koji je krenuo u prvenstvo sa sedam uzastopnih pobjeda.

Također, kada je Leko rekao da je 'prvenstvo od sada Liga prvaka' nakon ispadanja u Grčkoj i najavio dolazak još igrača, onda se čini da je Hajduk ozbiljan kao nikada do sada. Jedino je pitanje može li se konkurencija trgnuti, jer zaista je neobičan izgled tablice na kojoj Dinamo toliko zaostaje…



Tagovi

HajdukGNK DinamoRijekaIvan LekoSergej JakirovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti