Luca Rossini / ipa-agency.net/IPA
Luca Rossini / ipa-agency.net/IPA

Dok je stariji brat bio VAR sudac na derbiju, Marko Pajač briljirao u dresu Brescie i zaradio ocjenu 9,9

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.04.22. | 08:00

Lijevi bek Brescie i mlađi brat suca Pajača najbolje je ocjenjeni Hrvat na nogometnim travnjacima širom Europe prema SofaScoru

Bio je ovo sjajan vikend u obitelji Pajač. I dok je stariji Igor bio zadužen da se kao VAR sudac pobrine da derbi u Osijeku prođe u skladu s pravilima, mlađi Marko ponio je naslov najbolje ocijenjenog Hrvata ovoga vikenda. Naime, lijevi bek talijanske Brescie dobio je impresivnih 9,9 ocjenu SofaScore za svoju igru protiv Vicenze u kojoj je imao asistenciju i pogodak iz penala. S nova tri boda Brescia je ponovno nadomak pozicija koje vode direktno u Serie A.

“I ja sam se iznenadio kada sam vidio ocjenu”, priznaje nam mlađi Pajač kojeg smo uhvatili u ponedjeljak nakon treninga.

“Znao da sam odigrao dobru utakmicu, bili smo jako opasni po toj lijevoj strani, uz gol i asistenciju imao sam tri ubačaja za stopostotne šanse ali nikada ne znaš koji se zapravo parametri uzimaju za konačnu ocjenu. Uglavnom, nećemo se žaliti”, nasmijao se dobro raspoloženi Pajač koji sjajno gura svoju šestu godinu na Apeninskom poluotoku. Stanovnik Brescie je od prošle zime u koju je stigao iz Cagliarija. Kada je stigao u Bresciu, živio je s Franom Karačićem u unajmljenom stanu jer je supruga bila trudna pa se privremeno vratila u Hrvatsku.

“Snašao sam se u Italiji i imam osjećaj kao da sam cijelu karijeru ovdje. Živim u lijepoj sredini sa suprugom Josipom i sinovima Mateom i Franom. Sjever Italije je zaista prekrasan, sve nam je nadohvat ruke pa i Hrvatska u kojoj smo za par sati vožnje”.

Brescia je klub koji ne skriva prvoligaške ambicije.

“Od prvog kola nam je to jedini cilj. I dobro guramo tijekom cijele sezone. Imali smo nekoliko kikseva koji nam se nisu trebali dogoditi i bez kojih bi bili na jednoj od prva dva mjesta koja direktno vode u Serie A, ali sve je to još uvijek jako blizu. Sama liga je svake godine sve jača i zanimljivija. Uostalom, trenutno je šest klubova u vrhu ljestvice na šest bodova. I svako kolo nosi promjene”.

Za Pajača bi povratak u Serie A bio dobar iz razloga što ima automatsku klauzulu koja mu u tom slučaju produžuje ugovor koji traje do ovoga ljeta.

“To je jedan od razloga, drugi je taj što zaista mislim da imamo kvalitetu za najprestižniji rang talijanskog nogometa. Klub je odlično uređen, financijski posložen i ima sve uvjete za promociju. Šest je kola do kraja, vidjet ćemo što će se dogoditi”, reći će Pajač koji objašnjava da prva dva na ljestvici idu direktno u Serie A, treći i četvrti čekaju rasplet doigravanja klubova koji su završili od petog do osmog mjesta. Nakon toga igraju za još jedno promocijsko mjesto.

“Zvuči zamršeno, ali zapravo je jednostavan sustav. Tri su mjesta, barem dvostruko kandidata i svi imaju istu ambiciju”.

Marko Pajač dijete je Varteksa koji je svoju karijeru gradio kroz Lokomotivu, Sesvete, Videoton iz Mađarske i slovensko Celje. Potom je u ljeto 2016. stigao u Cagliari i tu je krenula njegova talijanska avantura.

“Mogao bih knjigu napisati o svojoj karijeri, ali bit će vremena za takvo nešto. Svašta je tu bilo, puno toga se događalo i naravno da bi sada neke stvari napravio drugačije ali nema smisla žaliti za nečime što ionako ne može čovjek promijeniti. Tu sam gdje jesam, sretan sam, uživam u obitelji i nogometu i sigurno još nisam rekao svoju zadnju”.

A ona bi se prema njegovim željama trebala odigrati u HNL-u.

“Nekako sam uvijek htio igrati našu ligu i imam u glavi misao da bih htio tamo barem godinu dana provesti. No, vidjet ćemo gdje će me karijera odvesti. Ako sam išta naučio u nogometu onda je to da nema smisla ništa planirati”, jasan je Pajač koji redovito prati HNL, poglavito utakmice gdje je brat sudac.

“I on se bavio nogometom. No, za razliku od mene koji nisam imao strpljenja s učenjem, Igor je mogao satima sjediti za knjigom. Završio je fakultet, napravio je lijepu karijeru u suđenju, jednu od boljih u Hrvatskoj i nadam se da će to neko cijeniti i da će napredovati u Europi. Ponosan sam na njega kao što je on ponosan na moju karijeru”, završio je Marko Pajač, ponosan vlasnik 9,9 na SofaScore.


Tagovi

Marko PajačBresciaSerie B

Ostale Vijesti