Dogovor pao u Zagrebu: Benfica kupila ponajvećeg srpskog talenta, Partizanu ide "kikiriki"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.11.15. | 10:56

Posao vrijedan pet milijuna eura, ali Partizanu ide tek četvrtina...

Jedan od najvećih talenata srpskog nogometa, Andrija Živković iz Partizana, od siječnja je novi igrač Benfice. To je na svojoj naslovnici kao ekskluzivnu vijest priopćila dobro upućena portugalska A Bola.

Da će Živković napraviti dobar transfer bilo je i za očekivati, no ono što je zanimljivo u cijeloj priči jest da će Partizan za njega dobiti sramotno male novce. Portugalski mediji pišu da će Benfica za 19-godišnjeg krilnog napadača izdvojiti 5.000.000 eura, ali Partizanu će od toga pripasti samo 25 posto, odnosno 1.250.000 eura.

U čemu je tajna? Srpski klubovi nalaze se u besparici, stoga često raznim drugim i trećim stranama prodaju (dio) prava na svoje najveće talente. Isto je u Partizanu, isto je i u Crvenoj zvezdi. Konkretno što se Živkovića tiče, 50 posto njegovih prava „crno-beli“ su prodali kontroverznom izraelskom agentu Piniju Zahaviju, a 25 posto igračevom ocu. Tako je Partizanu ostala tek četvrtina prava na najvećeg klupskog bisera.

A Bola piše i da je cijeli posao dogovoren u Zagrebu, te da Živković u prvim danima 2016. godine seli u redove portugalskog velikana. Riječ je inače o najmlađem debitantu u povijesti srpske nogometne reprezentacije, koji je ljetos sa U-20 vrstom osvojio Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu. Živković je pritom bio jedan od istaknutijih pojedinaca, a u dresu Partizana u posljednje dvije godine zabio je 21 gol. Ove jeseni u Europskoj ligi s tri pogotka praktički je donio beogradskom klubu šest bodova protiv AZ Alkmaara i Augsburga.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Andrija ŽivkovićPartizanBenfica

Ostale Vijesti