Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dinamov šampionski stroj na radnoj temperaturi! Petković dijelio, Brodić prelomio, ozljeda RPG-a i - Pajača

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 07.04.24. | 18:52

Dinamo je bio razigran i efikasan, pred gotovo 10 tisuća gledatelja, nije dopustio neizvjesnost, ispratio je Puljane kući s visokih 4-1

Zahuktava se Dinamov šampionski stroj i polako dolazi na radnu temperaturu. Istra nije bila lagan suparnik, prijetili su Puljani u prvom dijelu da upropaste nedjelju Modrima, držali su 'egal', mogli zabiti još koji gol. Međutim, kad Dinamo ima toliko raspoloženih igrača, na čelu s Petkovićem, onda je teško u Maksimiru uzeti bodove. Kad su Petković i društvo prebacili u višu brzinu, došli su do prednosti, koju su do kraja povećali na visokih, uvjerljivih 4-1!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je počelo, izgledalo je da će Istra biti Dinamu lagan i ugodan zalogaj. Svi uvjeti za Dinamovu pobjedu bili su ispunjeni, prekrasna, topla nedjelja, gotovo 10 tisuća gledatelja na maksimirskim tribinama i 1-0 već u trećoj minuti. Sučić je proigrao Gabriela Vidovića, on 'cimnuo' Marešića, povaljao ga i zabio za vodstvo. Već u sljedećoj akciji mogao je Dinamo i do drugog gola, Petković je odlično glavom vratio prema Brodiću, ali on je promašio loptu. Ušao je Dinamo razigrano u utakmicu, brzo poveo, činilo se da će to biti jednosmjerni susret.

Sergej Jakirović promijenio je malo postavke Dinamove formacije, nekako je teško zaključiti jesu li Modri igrali s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji, Pierre-Gabriel stajao je iznimno visoko, više igrao kao krilo, ali i Perković je više bio bek nego stoper. No, kao da je taj sustav malo zbunio i Dinamove igrače, bilo je problema na toj desnoj strani, opasna je bila Istra. Prvo se Filet našao u neočekivanoj prilici nakon što su Modri izgubili loptu na 20 metara od svog gola, ali Istrin napadač nije se dobro snašao pred Nevistićem. Onda je Filet prošao kraj Bernauera baš na desnom dijelu šesnaesterca, ubacio na drugu vratnicu, natrčao je Kadušić, ali promašio. Velika, prava prilika za Puljane! Potom dva pokušaja Baturine, jedan je bio opasan, pokraj gola, drugi daleko iznad grede. Raspoloženi Petković dijelio je lopte, proigrao je Sučića, koji je pucao malo pokraj suprotne stative.

I onda - izjednačenje. Ubacio je Devetak s te Dinamove desne strane, Mišić loše reagirao, lopta mu je prešla preko noge i došla do Fileta, koji je s nekoliko metara zakucao za 1-1! Nije se Istra samo branila, pokušavala je zaskočiti Modre i uspjela je u toj namjeri.

Loša vijest za Jakirovića u 33. minuti, ozlijedio se Pierre-Gabriel. Francuz, koji se dosad pokazao pravim pojačanjem uhvatio se za aduktor i morao je izaći iz igre. Koliko je ozbiljno, teško je zasad reći. Umjesto njega ušao je Špikić, još ofenzivniji igrač pa je zadnja linija sad doista više bile u sustavu 's trojicom'. Imali su Puljani 'remi' gotovo do odmora, ali nisu izdržali. Kad je Petković tako raspoložen, teško ga je zaustaviti. Sad je on povaljao Istrine braniče, prošao do vrha peterca, odigrao nisko i oštro prema gol-crti, tamo je bio Brodić i zabio za novo vodstvo.

Spomenimo i da je na utakmici, u glavnoj Dinamovoj loži bio i gradonačelnik Tomislav Tomašević, odmah kraj predsjednika Velimira Zajeca. Dosad je gradonačelnik bio rijedak gost u Maksimiru.

Marko Prpić/PixsellMarko Prpić/Pixsell


A taj je gol Brodića u sam smiraj prvog dijela ipak je 'potopio' nade Puljana. Jer, Dinamo je u nastavak ušao još odlučniji, Petković još razigraniji. Opet je vrhunski proigrao Brodića, on zabio svoj drugi gol i prelomio susret. Potom je zabio i Špikić, dodavač je bio Baturina. Ipak, visoka pobjeda, baš onakva kakvu su u Maksimiru prizivali nakon dva trijumfa na Poljudu. Istra je prijetila u prvih 45 minuta, prisjetili smo se u tim trenucima svih onih teških, mučnih Dinamovih utakmica ove sezone, međutim, ove nedjelje Dinamo nije dopustio još jednu takvu predstavu s neizvjesno završnicom, riješili su Modri posao već nakon sat vremena. Pa je bilo prostora i za zamjene, odmorio je Jakirović Petkovića i Mišića, ušao je i Marko Rog, uz veliki pljesak Maksimira. Istina, imala je Istra dvije šanse nakon propusta Bernauera, oba puta Filet je bio u 'zicerima', ali nije se proslavio. Mogao je još malo 'zamutiti' vodu i otežati Dinamu dolazak do već upisane pobjede. No, dojam je, da je Dinamu trebalo, zabio bi još koji pogodak.

Spomenimo i da je u 76.minuti igru morao napustiti i glavni sudac Igor Pajač. Ozlijedio se, nije mogao nastaviti, zamijenio ga je četvrti sudac Zdenko Lovrić iz Đakova.

Dinamo – Istra 1961 4-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 9210. Sudac: Igor Pajač (Sv.Ivan Zelina) (od 76. Zdenko Lovrić (Đakovo)). Pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Jerko Crnčić (Vrbovec). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Goran Pataki (Đakovo).

DINAMO: Nevistić – Pierre-Gabriel (od 33.Špikić), Ristovski, Bernauer, Perković – Sučić (od 59.Bulat), Mišić (od 71.Ademi), Vidović, Baturina – Brodić (od 59.Kulenović), Petković (od 71.Rog). Trener: Sergej Jakirović.

ISTRA 1961: Ćorić – Kadušić (od 46.Lisica), Hujber (od 78.Iovu), Koski, Marešić Devetak (od 71.Douglas) – Valinčić (od 55.Matheus), Maurić, Ćalušić, Čuić (od 71.Žgomba) – Filet. Trener: Paolo Tramezzani.

Strijelci: 1-0 Vidović (3., Sučić), 1-1 Filet (37.), 2-1 Brodić (44., Petković), 3-1 Brodić (58., Petković), 4-1 Špikić (61., Baturina).

Žuti kartoni: Kadušić, Valinčić, Marešić, Čalušić (Istra 9161).



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961HNL#imalobismislaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti