Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamov remijem protiv potencijalnog suparnika u LP okončao pripreme, Petković opet zaludio Turke

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 07.07.23. | 17:10

Dinamo je odigrao 1-1 s praškom Spartom u Brdu kod Kranja

Dinamo je remijem (1-1) protiv praške Sparte završio pripreme u Sloveniji i krenuo za Zagreb gdje će za osam dana dočekati Hajduk u Superkupu. Sparta je bila dobar suparnik za kraj, neobično je pritom, da česški prvak može Modrima biti protivnik u trećem pretkolu Lige prvaka, bit će Sparta u 'bubnju' nenositelja i Dinamo bi lako mogao naletjeti baš nju!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljive su bile kulise uz teren Nacionalnog nogometnog centra u Brdu kod Kranja, lijepo popunjene tribine, iako je utakmica, zapravo, bila zatvorena za javnost. Ali, skupili su se na njima Dinamova i Spartina delegacija, došli su igrači i članovi stručnog stožera Trabzonspora, bio je tu, naravno, Mislav Oršić. Uz njih i nekoliko turskih novinara, koji su valjda 50 puta tijekom prvog poluvremena izgovorili: 'Petković!', a da su znali da se na tribini s bivšem igračem Dinama i Trabzonspora Hrvojem Čalom nalazio i Petkovićev menadžer Ivan Cvjetković, ne sumnjamo da bi imali pravu 'bombu' o tome kako se pregovori Petkovića, Trabzonspora i Dinama upravo završili. Što, naravno, ne bi bilo točno, jer, kako čujemo, nema tu nekih novosti, iako, ako su Petkovića gledali i ljudi iz čelništva turskog kluba, možda ipak odluče zavući ruku u dublje u džep. Opet je Petković odigrao lijepu epizodu, u 60-ak minuta na travnjaku ponudio pogodak s bijele točke, nekoliko odličnih proigravanja, čuli smo na tribini i uzdahe kad je odigrao petom Špikiću. A nakon njegove odlične lopte Bulat je sapleten u gol-šansi i Dinamo je opravdano dobio taj kazneni udarac.

Kad već spominjeno sastav gledateljstva, reći ćemo da je zadnju Dinamovu provjeru gledao Dario Šimić, naravno, bili su tu predsjednik Mirko Barišić i supruga Božica, što i nije neka vijest, a prvi put smo vidjeli i Ivicu Banovića, novog trenera Dinamovih juniora. Sportski sektor bio je u jakom sastavu, Marko Marić, Ivo Milić, Sandro Perković...Svi su htjeli na licu mjesta vidjeti kako Dinamo izgleda osam dana prije početka sezone, utakmice Superkupa protiv Hajduka (15. srpnja). I, izgledao je Dinamo dobro, pogotovo u prvom dijelu, iako, nije počelo dobro. Već u drugoj minuti Pešek je zabio onako kako smo, recimo, naviknuli od Mislava Oršića. S 20-ak metara, tamo kod lijevog vrha šesnaesterca naciljao je i pogodio suprotne rašlje. Ništa nije mogao Livaković, ne bi obranila niti dvojica vratara taj udarac.

No, nakon tog uvodnog šoka, zagospodario je Dinamo utakmici, bili su Modri vrlo razigrani, raspoloženi. Bišćan je inzistirao na brzom protoku lopte, igrači su to i činili, brzo su Dinamovi nogometaši izlazili iz obrane i prenosili loptu pred šesnaesterac Pražana. Petković, Ivanušec i Špikić stalno su prijetili, vrlo dobri Bulat te Baturina dosta toga izgradili, sve pod standardnom kontrolom Josipa Mišića. Znali su visoko doći i Ristovski i Ljubičić, zadnja linija često je stajal i na centru, puno toga se u prvih 45 minuta događalo pred kaznenim prostorom Sparte i u njemu. Špikić je jednom odlično prošao, gađao suprotan kut s 10-ak metara, ali promašio za poneki centimetar. Slično je završio i udarac Ristovskog, potom je Baturina pucao preko gola, a onda je u zadnjim trenucima prvog poluvremena odličnu povratnu loptu lansirao pokraj gola. Mogli su i trebali Modri voditi.

U nastavku je Bišćan mijenjao odmah na početku, zatim u 62., onda i u 73. minuti, u igru nisu, od onih koji su bili na klupi, ušli tek Vrbančić i Topić. I, malo-pomalo razvodnila se Dinamova igra, nije to ni približno bilo izdanje iz prvog dijela. Imao je šansu Antonio Marin, ali je mlako pucao iz dobre pozicije, nešto kasnije i Emreli pokraj gola s 18 metara. No, Sparta je bila bliže pogotku, prvo je u matnoj poziciji bio Kuchta, Nevistić je sjajno obranio. Kao i minutu poslije, kad je Karabec pucao snažno iz blizine, Nevistić je ovaj put sačuvao mrežu i remi na završetku priprema.

Dakle, ako je suditi prema početnom sastavu, izdanjima koja je Dinamo prikazao u prvom i drugom dijelu, Igor Bišćan vrlo je blizu početnom sastavu za Superkup. Čini se da je ostala tek jedna dvojba, ako jest, hoće li uz Josipa Mišića zaigrati u sredini terena Marko Bulat ili Petar Sučić. Potonji je najveće iznenađenje ovih priprema, nametno se Bišćanu i stigao na prag prvih 11. No, Bulat je u svojoj jedinom poluvremenu, koje je odigrao u Sloveniji, pokazao da se neće lako odreći svoje pozicije.

Spomenimo i Francuza Bernauera, kojega suigrači zovu Bernabeu. Opet je imao dvije greške, koje Česi nisu kaznili, ali je nakon toga zaigrao i na drugoj poziciji, bio je zadnji vezni! Očito, jedini novi igrač ovog ljeta u Dinamu, sve je dalje od prave minutaže na početku sezone.

Dinamo - Sparta 1-1

Brdo kod Kranja. Stadion: Nacionalni nogometni centar. Gledatelja: 50. Sudac: Anže Jerič.

Dinamo: Livaković (od 73. Nevistić) - Ristovski (od 62. Moharrami), J.Šutalo (od 54. Bernauer), Perić (od 73. B.Šutalo), Ljubičić (od 73. Bočkaj) – Bulat (od 46. Sučić), Mišić (od 73. Perković) - Špikić (od 73. Menalo), Baturina (od 46. Marin), Ivanušec (od 62. Emreli) - Petković (od 62. Drmić). Trener: Igor Bišćan.

Sparta Prag: Vorel - Vidra, Panak, Krejči - Mejdr, Danek, Sadilek, Haraslin, Pešek - Minčev, Sejk. još su igrali: Surovčik, karinen, Kuchta, Karabec, Birmnačević, Laci, Sorensen, Wiesner, Zeleny, Rynes, Kukučka, Schanelec. Trener: Brian Priske.

Strijelci: 0-1 - Pešek (2.), 1-1 – Petković (12.-11m)



Tagovi

GNK DinamoSparta PragBruno Petković

Ostale Vijesti