REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

City i Leipzig se napokon dogovorili: Gvardiol sve bliže Engleskoj, Nijemci mu našli zamjenu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 17:19

Osobni uvjeti gotovo su dogovoreni s Gvardiolom, koji je Leipzigu jasno dao do znanja da se želi pridružiti europskim prvacima, a sada navodno i iznos za koji će na Otok

Manchester City na sve načine pokušava finalizirati ugovor za hrvatskog braniča, igrača RB Leipziga Joška Gvardiola. Ovaj 21-godišnjak pojavio se kao jedna od Cityjevih primarnih transfernih meta ovog ljeta, a s Leipzigom su u tijeku pregovori oko ugovora koji bi Hrvata učinio najskupljim braničem svih vremena.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osobni uvjeti gotovo su dogovoreni s Gvardiolom, koji je Leipzigu jasno dao do znanja da se želi pridružiti europskim prvacima.

Leipzig je javno izjavio da će City morati izdvojiti blizu 100 milijuna eura plus dodatke kako bi dobio Gvardiola, a prošlosezonski osvajači trostruke krune znaju da će ga morati učiniti najskupljim braničem ikada. Suparnici iz susjedstva Manchester United platili su Leicesteru 80 milijuna funti za Harryja Maguirea 2019. koji do danas drži rekord, ali Gvardiol bi ga uskoro mogao srušiti. Ako i kada se posao finalizira, Gvardiol će postati Cityjeva druga najskuplja akvizicija - prelazak Jacka Grealisha iz Aston Ville vrijedan 100 milijuna funti trenutni je klupski rekord.

Topskills Sports UK piše kako je dogovoreno i da će City u konačnici platiti oko 110 milijuna eura s uključenim bonusima, a da će Joško potpisati ugovor do 2028. godine.

90min piše da City smatra da je dogovor blizu, ali ukupnu strukturu plaćanja još treba popraviti. Unatoč tome, postoji očekivanje svih strana da će dogovor biti dovršen prije nego City otputuje u Aziju na predsezonsku turneju kasnije ovog mjeseca. Njihova prva utakmica je u Tokiju protiv Yokohame F. Marinos 23. srpnja.

Za to vrijeme, Nijemci traže zamjenu Vatrenom. Izvori su za 90min potvrdili da su pregovori s Feyenoordom u poodmakloj fazi oko nizozemskog braniča Lutsharela Geertruide.

Bude li sve kako je najavljeno, uskoro ćemo vidjeti Joška opet u plavoj boji. Ovoga puta ne u Dinamo plavoj, već u onoj svjetlijoj, nebeskoj, kao najskupljeg braniča u povijesti nogometa i to sa samo 21 godinom.






Tagovi

Joško GvardiolManchester CityLeipzigRB Leipzig

Ostale Vijesti