Foto: Action Images / Henry Browne
Foto: Action Images / Henry Browne

Dinamov promašaj od 1.5 milijuna eura potpisao za indijskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 15:24

Sad je slobodan igrač, a za reprezentaciju Hrvatske je skupio četiri nastupa.

Bilo je to ljeto 2016. godine. Dinamo je bio svjestan da im Rijeka sve više puše za vratom te da su im potrebna neka nova lica u svlačionici ukoliko misle ostati sila u hrvatskom nogometu. Iste su sezone otišli Marko Pjaca u Juventus, Josip Brekalo u Wolfsburg, Marko Rog u Napoli i Marcelo Brozović u Inter, dok su od ofenzivaca u klub stigli Marcos Guilherme, Ali Karimi i Sammir. Ispostavit će se, bio je to loše odrađen posao Dinama, jer Rijeka je te sezone prekinula dominaciju Plavih osvojivši duplu krunu u hrvatskom nogometu.

Jedan od najgorih poslova tog ljeta napravljen je kad je u Maksimir stigao Marko Lešković. Do tada, Lešković je bio jedan od najboljih braniča u 1. HNL, njegove predstave u Rijeci bile su takve da su mnogi vjerovali da jednog dana može postati standardni reprezentativac, ali se to u konačnici ipak nije dogodilo, iako je 'kockasti' dres na sebe navukao u četiri navrata.

Dinamo je za Leškovića izdvojio 1.5 milijuna eura, ali to nije bilo dovoljno Damiru Miškoviću pa je tako u sklopu transfera put Rujevice preselio i Franko Andrijašević. Baš je Andrijašević te iste sezone bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Rijeke, dok je Leškovićeva forma bila u silaznoj putanji te više nikad nije pružao igre kao u plavo-bijelom dresu.

U narednih pet godina Lešković je za Dinamo skupio 64 nastupa, tri pogotka i jednu asistenciju u svim natjecanjima, a prva sezona u Maksimiru ujedno mu je bila i najbolja. Prošle sezone je, nakon što je godinu ranije doživio tešku ozljedu koljena, proveo na posudbi u Lokomotivi gdje je bio standardan prvotimac u paru s Papadopoulosom, ali mu na Kajzerici ipak nisu odlučili ponuditi ugovor čime bi 'za stalno' postao njihov igrač.

Lešković je debitirao za Vatrene u prijateljskom ogledu protiv Argentine krajem 2014. godine (1:2), a igrao je još u prijateljskim ogledima protiv Gibraltara, Rusije i Estonije.

Indijski mediji javljaju kako je nekad iznimno talentirani središnji branič potpisao za Kerala Blasters, tamošnjeg prvoligaša kojeg vodi srpski stručnjak Ivan Vukomanović.

„Marko je dogovorio suradnju s Keralom Blastersom te će se priključiti svojoj novoj momčadi uoči početka nove sezone“, javlja IFTWC.

U Indiji prvenstvo počinje tek u studenom, a njegova potencijalno nova momčad prošle je sezone bila 10. momčad lige sa svega 17 osvojenih bodova u 20 utakmica.



Tagovi

Marko Leškovićindijska nogometna ligaindijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti