GNK Dinamo: Alen Szabo/Pixsell
GNK Dinamo: Alen Szabo/Pixsell

Dinamo službeno potvrdio povratak Brodića

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 18:27

Do kraja tekuće sezone ostat će na posudbi u svom dosadašnjem klubu - Varaždinu

Nekadašanji maksimirski junior, svojedobno najmlađi debitant u klupskoj povijesti, Fran Brodić, ponovno je igrač Dinama. Potpisao je višegodišnji ugovor, a do kraja tekuće sezone ostat će na posudbi u svom dosadašnjem klubu – Varaždinu, potvrdio je GNK Dinamo na svojim službenim stranicama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Brodić je rođen 8. siječnja 1997. godine u Zagrebu, prve je nogometne korake načinio u Kustošiji, ubrzo potom prešao u NK Zagreb dok je u Dinamovu školu došao 2011. s 14 godina.

Već je u siječnju 2013. bio s prvom momčadi na pipremama u Antalyji, a u travnju iste godine i debitirao u službenoj utakmici u maksimirskoj pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 2-0 zamijenivši Marcela Brozovića. Zanimljiv je “štiklec” da je za Inter u tom dvoboju zaigrala i kasnija Dinamova zvijezda Mislav Oršić. Brodić je u tom trenutku postao najmlađi debitant u klupskoj povijesti nastupivši sa samo 16 godina, tri mjeseca i šest dana. Istoga je ljeta s juniorskom momčadi osvojio prestižni međunarodni memorijalni turnir Mladen Ramljak gdje je, primjerice, igrao zajedno s Tiborom Halilovićem koji se također ovoga ljeta vratio u maksimirski klub.

Još je ranije u dresu Zagreba proglašen najboljim igračem znamenitog međunarodnog pionirskog turnira Nike Premier Cup, neslužbenog svjetskog klupskog prvenstva u ovoj kategoriji, gdje je ujedno dijelio prvo mjeto na ljestvici najboljih strijelaca. Bio je član hrvatske reprezentacije u svim uzrastima od U16 do U21, pri čemu je s kadetskom i juniorskom reprezentacijom nastupio na Europskom prvenstvu, a s kadetima i na svjetskoj smotri.

U svom je prvom mandatu u Dinamu odigrao samo sedam službenih utakmica postigavši dva pogotka, a tome je dodao još 11 nastupa i dva gola u prijateljskim dvobojima. Iz Dinama je otišao u kolovozu 2014. sa samo 17 godina potpisavši za belgijski Club Brugge. Ipak, u Bruggeu je nastupao samo za mladu momčad gdje se ubrzo potom i ozlijedio. U međuvremenu je u Belgiji bio na posudbi u tadašnjem drugoligašu Antwerpu gdje zbog ozljede praktički niti nije igrao, a zatim preselio u Roeselare, također u drugoj ligi.

Kasnije je nastupao u talijanskom trećem razredu za Cataniju i Reggianu da bi se ujesen 2020. vratio u hrvatski nogomet, prvo u Kustošiju u drugoj ligi, a potom i u Prvoj HNL gdje je od ljeta 2021. igrao za Goricu, a od siječnja 2022. za Varaždin.

Jako sam sretan zbog povratka u ovaj veliki klub. Za mene je u Dinamu na neki način sve počelo i oduvijek sam Maksimir smatrao svojim drugim domom. Činjenica što me klub odlučio vratiti u svoje redove u mojim najboljim nogometnim godinama potvrda je da se razvijam u dobrom smjeru, ali i motivacija da nastavim s daljnjim radom i trudom kako bih dodatno napredovao. Zahvaljujem svima u klubu što su mi omogućili da se vratim”, rekao je Fran po povratku za službenu Dinamovu stranicu. (G)



Tagovi

GNK DinamoFran BrodićLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti