Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Dinamo saznao suparnike u LP: U Zagreb stižu Crnogorci, Poljaci i Šveđani

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 27.08.23. | 12:43

Glavna runda Lige prvaka igra se od 24. do 29. listopada.

Sinoć je završena Preliminarna runda Lige prvaka u futsalu, odnosno prva od četiri faze natjecanja. Hrvatski predstavnici Futsal Dinamo i Olmissum s natjecanjem kreću od Glavne runde, koja se u 'prozoru' od 24. do 29. listopada igra u osam europskih gradova među kojima se nalaze Zagreb i Omiš. I dok je Olmissumu Preliminarna runda bila nebitna, budući da se omiški klub nalazi u 'Putu A' Glavne runde i već ranije je saznao svoje suparnike (Sporting Lisabon, Ajat Rundi i HIT Kijev), Dinamov stručni stožer budnim okom pratio je rasplet Preliminarne runde koja je dala tri Dinamova protivnika u idućoj fazi natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Plavi će tako kao domaćini i nositelji svoje skupine 'Puta B' Glavne runde u KC Dražen Petrović ugostiti prvaka Crne Gore Titograd iz Podgorice, prvaka Švedske Örebroa i prvaka Poljske KS Constract Lubawa. Točan termin odigravanja utakmica Futsal Dinamo će objaviti u narednim tjednima, a pogled na skupinu sugerira da će Plavi biti favoriti, ali da ih čeka iznimno težak posao budući da samo osvajač skupine prolazi u Elitnu rundu, dok iz 'Puta A', u kojem se nalazi Olmissum, tri od četiri momčadi skupine prolaze u iduću fazu natjecanja.

Crnogorski Titograd osvojio je neugodnu skupinu C, koja se igrala u Podgorici, svladavši prvaka Gruzije New Vision Gerogians s 4-3, gibraltarsku Europu s 4-1, a u zadnjem kolu i FC Eindhoven s 5-2. Titograd je na kraju imao maksimalan učinak s gol-razlikom 13-6. Najbolji strijelac Titograda bio je Nikola Cimbaljević s pet pogodaka, a po dva su zabili Samir Gosto i Goran Delić, objavio je Futsal Dinamo na svojoj web stranici i nastavio:

Švedski Örebro osvojio je skupinu B sa sedam bodova, koliko je imao i drugoplasirani domaćin Amigo Northwest iz bugarske Sofije. Örebro je s 9-2 svladao izraelski Tel Aviv Owls, a onda i s 4-1 austrijski Diamant Linz. S istim rezultatom Austrijance je svladao i bugarski prvak, dok je Amigo Northwest od Izraelaca bio bolji sa 6-1. U posljednjoj utakmici skupine, koja je direktno odlučivala o putniku u Zagreb, Amigo Northwest imao je prednost od 2-0 i 3-2, no Örebro se vratio i zbog bolje gol-razlike (+10 u odnosnu na +8 Amigo Northwesta) prošao u Glavnu rundu natjecanja. Najbolji strijelac Šveđana bio je Talijan Leonardio Mieli s pet pogodaka, a jedan manje postigao je Brazilac Dias Alves.

Činilo se da će Amigo Northwest krajem listopada također prema Zagrebu, kao najbolja drugoplasirana momčad runde, no u skupini C, odigranoj u Lubawi, domaćin i Prishtina odigrali su 1-1 te su također obje momčadi završile skupinu sa sedam bodova. Priština je prije toga svladala islandski Isbjorninn s 11-1, a onda i norvešku Utleiru s 5-1 te je skupinu završila s gol-razlikom +14, a s identičnom gol-razlikom i tek jednim primljenim golom, skupinu je završio Lubaw. No, Poljski sastav Norvežanima je zabio šest, a Islanđanima osam pogodaka te je zbog manjeg broja postignutih pogodaka (15 u odnosu na 17 Prishtine), skupinu, ali i cijelu preliminarnu rundu završio kao najbolja druga momčad te će također igrati protiv Dinama u Zagrebu. Čak devet igrača poljskog igrača upisalo se u strijelce, uz jedan autogol, od čega su Brazilci Claudinho i Pedro Silva te Poljaci Kacper Sendlewski, Tomasz Kriezel i Jakub Raszkowski zabili po dva gola.

Podsjetimo, nova futsal sezona započinje 9. i 10. rujna, kada se u Domu sportova II, u organizaciji Futsal Dinama i domaćinstvu Futsal Dinama, održava Hrvatski superkup u malom nogometu. U subotu, 9. rujna, na rasporedu su polufinala između osvajača i finalista Kupa Futsal Pule i Šibenika 1983 (16.30) te finalista prvenstva, prvaka Futsal Dinama i viceprvaka Olmissuma (19.00). U nedjelju, 10. rujna, utakmica za treće mjesto počinje u 15.30, a finale u 18.00.

Futsal Dinamo pustio je ulaznice za Superkup u online prodaju, a u fizičkoj prodaji bit će od utorka 29. kolovoza u BBB Fan Shopu u Ilici 37. Za sve utakmice Superkupa, ali i Lige prvaka vrijedi i godišnja ulaznica Futsal Dinama. Hrvatski prvak prije nekoliko dana objavio je kako je u manje od tjedan dana prodaje prodao rekordni broj godišnjih ulaznica za sezonu 2023./24. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal Liga prvakaFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti