Pixsell
Pixsell

Futsal Dinamo prvi put neće održati sportsko-navijačku manifestaciju "Dinamo na Šalati"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.08.23. | 17:53

Šalata 2023. trebala je biti jubilarno 10. izdanje manifestacije

Svake godine od 2014. početkom rujna Futsal Dinamo na kultnom zagrebačkom stadionu ŠRC Šalata organizira revijalnu utakmicu na kojoj predstavlja momčad za predstojeću sezonu. Prvi put od kada je klub počeo funkcionirati po demokratskom načelu, sportsko-navijačka manifestacija 'Dinamo na Šalati' neće se održati budući da je od zagrebačkog potresa 2020. 80 posto kapaciteta Šalate zatvoreno. Zagrebački klub na svojoj je internetskoj stranici objavio priopćenje u kojem apelira na rješavanje problema zagrebačke sportske infrastrukture, budući da je, osim Šalate, istočna tribina najvećeg nogometnog stadiona izvan funkcije također od potresa 2020., a druga najveća gradska dvorana, Ledena dvorana Doma sportova, izvan upotrebe još od 2019. Futsal Dinamo, također, razmatra da jubilarno 10. izdanje 'Šalate' održi na nekoj drugoj kultnoj lokaciji u Zagrebu...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Priopćenje Futsal Dinama prenosimo u cijelosti

Jubilarna 10. Šalata morat će malo pričekati…

Prije devet godina, 6. rujna 2014. Futsal Dinamo predstavio se široj javnosti na kultnoj Šalati. Ove godine, kao što su mnogi već primijetili, neće se održati jubilarno 10. izdanje manifestacije Dinamo na Šalati, čije su južna i istočna tribina od zagrebačkog potresa 2020. neupotrebljive te se kapacitet stadiona smanjio za 80 posto.

Prije tri godine Šalatu smo prvi i jedini put održali bez gledatelja, a posljednje dvije u smanjenom kapacitetu, što je, smatramo, ispod razine našeg Kluba, ali i Šalate kao stadiona i manifestacije, na kojoj posljednjih devet godina tradicionalno predstavljamo momčad pred novu sezonu.

Ove godine, umjesto Šalate, Futsal Dinamo će biti domaćin Superkupa Hrvatske (9. i 10. rujna), a to nam je prilika da se već u prvoj polovici rujna borimo za prvu ‘kantu’ sezone.

Što se ŠRC Šalate tiče, ona je samo jedan u nizu kultnih zagrebačkih sportskih objekata koji su potpuno ili djelomično neupotrebljivi. Problem sportske infrastrukture u Gradu Zagrebu nije od jučer. Najveći nogometni stadion od potresa 2020. ima smanjeni kapacitet, a druga najveća dvorana u gradu (Ledena dvorana Doma sportova) još od 2019. nije u upotrebi. Nadamo se da će Grad Zagreb nakon renovacije Doma sportova, a koja bi trebala krenuti 2024., te izgradnje Maksimira za kojeg se isto nadamo da će ubrzo doći na red, riješiti problem i ostale gradske sportske infrastrukture budući da su spomenuti stadioni i dvorane od iznimne sportske, kulturološke, ali i promotivne vrijednosti za Grad i građane Zagreba.

Futsal Dinamo se do daljnjega neće vraćati na Šalatu dok se ista u potpunosti ne obnovi. Postoji ideja da 10. izdanje manifestacije ‘Dinamo na Šalati’ održimo na nekoj alternativnoj lokaciji i u drugačijem modelu, no, složit ćete se, malo koja lokacija u gradu može dostojno nadomjestiti stadion na Šalati.

Uz nadu da obnova Šalate i ostalih sportskih borilišta u Gradu Zagrebu neće ostati samo dijelom predizbornih obećanja, pozivamo sve naše navijače da u subotu, 9. rujna, u ‘terminu Šalate’, dođu u Dom sportova II i podrže prvaka Hrvatske u borbi za prvi trofej sezone. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal Dinamo

Ostale Vijesti