Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo protiv Genka traži odgovor na pitanje koliko može u ovoj sezoni (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 09:30

Nakon West Hama, modri su spojili dvije pobjede od kojih je posebno bitna bila ona u Koprivnici. I na tome se temelje nadanja za večerašnju utakmicu

Čini se da su kritičari izgubili jak argument nakon što je Šerif postao senzacija Lige prvaka. Sada se nekako uzima pod normalno da je Dinamo ispao od prvaka Moldavije. Iako, niti je to normalno niti se to trebalo dogoditi. Barem ne jer je razlog tome bio isključivo pristup u prvoj utakmici. No, to je ionako lanjski snijeg.

Ako je West Ham bio “s drugog planeta”, onda je večerašnja utakmica protiv Genka idealan lakmus da vidimo gdje se zapravo Dinamo nalazi u ovoj sezoni. Je l' ostalo dinamita u nogama iz lanjske sezone kada su suvereno gazili Europskom ligom i stigli do četvrtfinala ili je to ispuhani balon kojem treba nova energija?

U svakom slučaju, nadamo se kako je doza podcjenjivanja ostala u Zagrebu. I da su igrači Dinama i stručni stožer maksimalno fokusirani na ono što ih čeka na Cegeka Areni u Genku.

Jer, čeka ih ozbiljan protivnik koji jako dobro kotira u jednoj ozbiljnoj europskoj ligi. Genk ima jaku ambiciju. Dakako, igrače, novac i uvjete za viziju i strategiju kako da tu ambiciju realizira.

U Beču su više sretno nego spretno stigli do tri boda koja su im dala krila. Svjesni su kako protiv Dinama moraju potvrditi dobar uvod u skupni dio Europske lige. I ozbiljni su u namjerama da se dokažu protiv lanjskog četvrtfinalista ovog natjecanja.

Prije nekoliko dana smo razgovarali s kapetanom Genka Bryanom Heynenom koji nam je u svakom odgovoru davao do znanja koliko se u Belgiji respektira Dinamo, njegovi rezultati i roster koji je prepun reprezentativaca. Dakle, podcjenjivanje je nešto što Genk ne poznaje.

“Slijedi nam naše prvo gostovanje ove sezone u grupnoj fazi natjecanja, i to protiv suparnika kojeg iznimno cijenimo, ali isto tako dolazimo puni optimizma i samopouzdanja. Vjerujemo da možemo pružiti dobru partiju i iz utakmice izaći kao pobjednici” - klasična je najavna rečenica Damira Krznara koju smo pronašli na stranici Dinama.

Na čemu zapravo Krznar temelji svoj optimizam? Na činjenici da je nakon West Hama spojio dvije pobjede. Ona protiv Slaven Belupa bila je baš prava. Po ukusu navijača. Dinamo je protutnjao Koprivnicom. Autoritativno, raspucano i s velikim motivom koji je nastao na kiksu u prvom kolu HNL-a kada je Klafurić uzeo mjeru Dinamu golovima Krstanovića i Bogojevića. Modri su u Koprivnici vratili u život Brunu Petkovića. Bilo je pitanje kada će ga krenuti i nekako tipujemo da bi upravo Petko mogao biti čovjek odluke u Genku.

Nadalje, Krznar se uzda u bližu povijest koja sugerira kako je Dinamo zadnjih sezona drastično poboljšao svoj učinak na europskim gostovanjima. Lani nisu izgubili niti jednu utakmicu kao gosti na europskim utakmicama u skupini. Tukli su i Krasnodar u Rusiji. U ovoj sezoni kapitulirali su od Šerifa, dobili Valur, Omoniu i Legiju

Dakle, dobro im ide na gostovanjima što je odraz jake mentalne snage i vjere u svoje mogućnosti. Niti nalik onom Dinamu od prije nekoliko sezona koji je putovao na europske nogometne arene kao da ide na stratište i s pitanjem koliko komada će primiti…

Potom, Damir Krznar je sretan jer konačno može birati momčad po svome ukusu. Roster je pun, nedostaju tek Deni Jurić i Danijel Zagorac koji su zbog ozljeda ostali u Zagrebu. Svi ostali su spremni…

"Zaista je hendikep što je Jurić morao preskočiti ovu utakmicu, krenuo je vrlo dobro, s dvjema odličnim partijama, s golovima i asistencijama... Ali, imamo još dovoljno napadača koji mogu jednako dobro odgovoriti izazovima. Nažalost, ni Zagorac nije s nama, iskrenuo je gležanj. Svi ostali su zdravi i orni" izvijestio je trener Krznar.

Dakle, alibi ne postoji. Niti ga Krznar traži.

OČEKIVANI SASTAVI

Genk (4-3-3)


Dinamo (3-4-2-1)



Tagovi

GNK DinamoGenkEuropska liga

Ostale Vijesti