Dinamo predstavio pojačanje za LP, potpisao švicarski reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 12:58

Fantastično pojačanje za prvaka Hrvatske.

 

Zagrebački Dinamo predstavio je veliko pojačanje za novu sezonu. Potpisao je Francois Moubandje, sjajni lijevi bek koji je posljednjih šest godina igrao za Toulouse. Standardan je reprezentativac Švicarske, a na Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura. 

Godišnja plaća bit će mu 600 tisuća eura, a kako je Nenad Bjelica rekao, igrača im je preporučio Vladimir Petković, izbornik Švicarske.

"Dobar dan", na samom predstavljanju, Moubandje je ovako pozdravio okupljene novinare, a potom je nastavio. 

"Ja sam Francois Moubandje, došao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. Znam da je Dinamo velik klub koji u svakoj utakmici traži pobjedu, klub ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj. Dugo sam odlučivao o nastavku karijere, trener me jako želio, pa sam sretan što sam konačno stigao ovdje. Vjerujem da je ovo bila dobra odluka, trenirat ću maksimalno, a želim se plasirati i u Ligu prvaka."

"O Dinamu znam dosta toga, pričao mi je moj prijatelj Mario Gavranović o klubu i Zagrebu. Znam da su tu igrali igrači poput Modrića, Kovačića.."

U Francuskoj si igrao protiv Neymara, Mbappea i Cavanija. Kako ćeš se sad motivirati za HNL?

"Imao sam sreću što sam u Francuskoj igrao protiv svjetskih zvijezda, ali profesionalac sam i moram se prilagoditi bilo kojoj sredini i ligi u koju dođem, pa tako i Hrvatskoj", jasan je bio novopečeni modri bek. 

U Moubandjeovu rodnom gradu Douali u Kamerunu postoji klub Dynamo, trostruku osvajač kamerunskog kupa.

"Upravo mi je brat jučer to rekao, pa evo tu me malo veže i nostalgija, haha. Brzo ću se snaći ovdje, odlično pričam francuski, engleski sam učio u školi, dok razumijem i njemački", za kraj je rekao.

Pozitivne dojmove nakon ovog transfera nije skrivao niti trener Nenad Bjelica.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je Moubandje konačno s nama, on nam je odavno prva želja u potrazi na lijevim bekom. Nakon dva mjeseca smo uspjeli to realizirati, vrlo smo sretni i zadovoljni. Htio bih se zahvaliti švicarskom izborniku Vladimiru Petkoviću koji nam je puno pomogao pri realizaciji ovog transfera, uvjerio Francoisa da je Dinamo klub koji može puno toga ponuditi njegovoj karijeri."

Potom je pojasnio zbog čega je Moubandje pravo rješenje za maksimirski klub.

"Radi se o igraču koji iza sebe ima nekoliko sezona u francuskoj ligi, reprezentativac je Švicarske. Sigurno da smo doveli jako kvalitetnog igrača, pravog profesionalca i vrlo dobru osobu, što su meni uvijek najvažnije stvari. Karakter mora biti pravi, a sve informacije govore kako je Moubandje baš takav."

(foto: Pixsell)


Tagovi

Jacques Francois Moubandje

Ostale Vijesti