Borna jaksic/PIXSELL
Borna jaksic/PIXSELL

Dinamo jedva otkinuo bod Osijeku, Bijelo-plavi potpuno dominirali u derbiju

ned. 03.03.24. | 19:34

Utakmica koja je opravdala naziv derbija

U derbiju 25. kola HNL-a Osijek i Dinamo su na Opus Areni pred 11.450 gledatelja odigrali 1-1. Osijek je poveo u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a izjednačio je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade.

Prvu priliku na susretu imali su gosti. Martin Baturina je u petoj minuti pucao iz slobodnog udarca, no Marko Malenica je obranio. Baturina je zaprijetio i dvije minute kasnije, ali je pucao daleko od gola. U prvih 25 minuta Dinamo je kontrolirao situaciju na terenu, no u 26. minuti Osijek je poveo.

Dinamov golman Ivan Nevistić je nepotrebno istrčao iz kaznenog prostora i izbacio loptu u aut. Ramon Mierez je odmah vratio u igru, uposlivši Bukvića, a mladi hrvatski reprezentativac se "lažnjakom" oslobodio Kevina Theophilea-Catherinea i preciznim udarcem sa 8-9 metara pogodio suprotni, desni vratarev kut. Dinamo je do kraja poluvremena nešto pokušavao, međutim nije ozbiljnije ugrozio domaća vrata.

Prvu priliku za izjednačenje "modri" su imali u 55. minuti, Bruno Petković je pucao iz slobodnog udarca, ali je pogodio zid. U 61. minuti je glavom zaprijetio i Arijan Ademi, ali je pucao ravno u domaćeg vratara. Prvu pravu priliku u drugom dijelu Osijek je imao u 61. minuti, Petar Pušić je idealno ubacio s lijevog krila, a Marin Prekodravac je neometan pucao glavom sa 8-9 metara, ali je loptu poslao visoko iznad grede. Samo minutu kasnije Osijek ponovo prijeti. Mierez se ubacio ispred Maximea Bernauera i silovito pucao sa 15 metara, ali je uzdrmao gredu. U 75. minuti ponovo je zaprijetio i Bukvić, ali je Nevistić bio dobro postavljen.

Dinamo je u završnici zaigrao s tri napadača (Brodić, Petković, Kulenović), no prave prilike su imali domaćini i to dvije u istom napadu u 85. minuti. Prvo je pucao Mierez pucao, ali je Nevistić sjajno obranio. Lopta se potom odbila do Matkovića koji je također u idealnoj situaciji za postizanje pogotka, ali je vratar Modrić još jednom vrhunski reagirao.

Mierez je sjajno reagirao i pred svojim golom. U 87. minuti je spasio čisti gol, izbivši glavom s crte loptu koju je uputio jedan od Dinamovih igrača. U tim je trenucima došlo i do gužve i naguravanja igrača, a Igor Pajač je smirio situaciju žutim kartonima Mierezu i Kulenoviću. Dinamo je ipak uspio iščupati bod golom Sandra Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade.

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Rudeš i Gorica. Rijeka vodi na ljestvici sa 53 boda, Hajduk ima bod manje, dok je Dinamo treći sa 48 bodova i susretom manje. Osijek na četvrtom mjestu ima 36 bodova. Varaždin je osmi sa 26 bodova, a zadnje dvije pozicije drže Istra 1961 sa 25 i Rudeš sa svega četiri boda.

 

OSIJEK - DINAMO 1-1

Strijelci: 1-0 Bukvić (26.), 1-1 Kulenović (93.)

Stadion: Opus Arena, Osijek

Gledatelja: 11.450

Sudac: Igor Pajač, pomoćnici su Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Vedran Đurak (Sv.Ivan Zelina). VAR sudac je Duje Strukan (Split), a AVAR Alen Jakšić (Split).

Žuti kartoni: Cokaj 53., Mierez 87, Kulenović 87., Petković

Crveni kartoni: -

OSIJEK: Malenica - Omerović, Duarte, Bralić, Jurišić - Nejašmić, Jugović (od 46. Prekodravac), Cokaj - Pušić, Bukvić (od 81. Matković), Mierez

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Bernauer (od 81. Kulenović), Theophile-Catherine, Perković - Sučić (od 58. Ademi), Mišić (od 81. Halilović) - Kaneko (od 58. Špikić), Baturina, Hoxha (od 81. Brodić), Petković

TIJEK UTAKMICE:


Tagovi

GNK DinamoNK OsijekHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti