Davorin Višnjić/Pixsell
Davorin Višnjić/Pixsell

Kamenski se vraća u Dinamo! Funkcije dobivaju i Vedriš i Gregurić: "Nemamo vremena, krećemo odmah!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.03.24. | 21:04

Dinamov Izvršni odbor donio nove odluke oko upravljanja klubom

Dragutin Kamenski, najpoželjnija 'udavača' kampanje uoči Dinamovih izbora i jedan od onih, koje su svi željeli vidjeti u novoj upravljačkoj strukturi, bivši član Izvršnog odbora vraća se u Dinamo! Neće biti član Uprave, ali postao je predsjednik novog Odbora za financijska i organizacijska pitanja. Istovremeno, bit će i potpredsjednik Odobra za stadion. Kamenski se tako na mala vrata vraća u Maksimir. Ti odbori imaju vijek trajanja, nisu stalna Tijela kluba, koliko će dugo živjeti ovisi o poslu, koji će obaviti. Taj Odbor za financije, recimo, radit će dubinsku analizu i financijsku forenziku, odnosno, izabrati revizorsku kuću, koja će provesti tu analizu. Odbor za stadion imat će, nažalost, puno više posla, to će trajati...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Predsjedanjem Odborom formalizirana je moja želja za pomoći Dinamu u idućem razdoblju. U ljudima iz kluba predvođenima novim predsjednikom Velimirom Zajecom, vidio sam ozbiljnost i odlučnost te shvaćajući situaciju u kojoj se Dinamo nalazi želim svojim iskustvom i znanjem pomoći u stvaranju zdravih temelja kluba. Nemamo puno vremena, krećemo odmah.", kazao je Kamenski.

A u klub se vraćaju i Mladen Vedriš i Franjo Gregurić, senatori vlasti Mirka Barišića, s kojim su se na kraju zavadili, i ljudi s velikim utjecajem izvan nogometa. Vedriš će biti član odbora za financije, a Gregurić član odbora za stadion. Ovo su sastavi novih Dinamovih odbora - Odbor za financije: Dragutin Kamenski - prdsjednik, Mislav Ante Omazić - potpredsjednik, Mladen Vedriš, Marko Salopek, Emanuel Tutek, Tin Patarčec, Marin Bolanča; Odbor za stadion: Ivan Nauković- predsjednik, Dragutin Kamenski - potpredsjednik, Franjo Gregurić, Goran Đulić, Krešo Knezović, Miljenko Sakoman; Odbor za članove: Tomislav Globan - predsjednik, Tomislav Metelko, Igor Kalabek, Krešo Knezović, Držislav Krasić, Sara Hukavec, Petar Storjak.

Zvonimir Manenica, novi član Uprave trebao bi biti imenovan drugim direktorom tvrtki 'Plavi korner' i 'Dinamo Trade', takav je nalog IO-a išao prema Upravi. On sam počinje raditi kao član Uprave, ali će od svibnja biti profesionalac u klubu. A i Velimir Zajec, to nije bila tema IO-a, kao predsjednik Dinama, imat će u skoroj budućnosti profesionalnu ulogu, neće biti volonterska.

Novi je i Odbor za sponzorstva, na čijem će čelu biti Zrinko Hržić. A iz kluba će idućih dana tražiti i sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. Glavna tema, naravno, stadion.

"Govorili smo o financijskoj stabilnosti kluba i sponzorima. Glavna tema je bilo imenovanje Odbora, otvaranje kluba. To su stručnjaci, koji će pomoći u svim tim segentima kluba. Svi su na volonterskoj bazi. Iznimno mi je zadovoljstvo da je predsjednik Odbora za financije Dragutin Kamenski, na njega ne treba trošiti riječi, svi znamo tko je on. Trojica članova tog odbora dolaze iz velikih konzultanstkih tvrtki, a Bolanča je pravni savjetnik. Ideja je da taj odbor što prije počne s radom, da pripremimo natječaj za financijsku analizu kluba.", kazao je Krešimir Mlinarić, član IO-a

"Po ovome što smo dosad vidjeli u klubu trebamo biti svi zadovoljni, svi koji imamo iskustva iz realnog sektora, znamo da to ne ide preko noći. Dinamo je velik pogon, potrebno je vrijeme i da se Uprava privikne na naš model rada, zahtjevno je pratiti naš ritam. Postavljat ćemo standarde, koje treba slijediti. Donositi odluke, a da nemate sve podatke, nije dobro. Želimo ubrzati procese, a kad upoznamo sve segmente bit ćemo brži u odlučivanju.", kazao je Mlinarić.



Tagovi

GNK DinamoSkupština GNK DinamoDragutin Kamenski

Ostale Vijesti