Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo II nastavlja internacionalno: Sutra na Maksimiru gostuju Saudijci

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 17:45

Damir Krznar je najavio nastavak Al Abtal International Cupa.

Otkako je Igor Cvitanović napustio Dinamo II kako bi preuzeo Dinamove juniore, drugu ekipu Plavih vodi bivši trener seniora Dinama Damir Krznar. Momčad koja se, po svemu sudeći, po posljednji put ove sezone natječe u 2.HNL (klub se gasi po završetku sezone”), već dulje vrijeme na međunarodnoj sceni sudjeluje na razvojnim turnirima koji su sjajno iskustvo za daljnje djelovanje.

Nakon što su godinama sudjelovali na Premier League International Cupu, covid kriza je odgodila to okupljanje do daljnjega, pa se “akcija" prebacila u Španjolsku. Koncept je isti, samo je lokacija drugačija. U Španjolskoj, a po novome i kod nas u Zagrebu, održava se Al Abtal International Cup, a Dinamo II će sutra, s početkom u 11 sati, na maksimirskom igralištu odmjeriti snage sa White Future Falconsima. Radi se o razvojnoj ekipi koja dolazi iz Saudijske Arabije, s time da i sam turnir koji se prošle godine održavao u Španjolskoj podržava saudijsko ministarstvo sporta.

Plavima ovo nije prvi nastup na turniru, dapače. Kako je objavio i Dinamo na svojim klupskim stranicama, u prvim dvjema utakmicama Dinamo je u studenom, pod vodstvom trenera Igora Cvitanovića, odigrao 1:1 protiv Olympiquea iz Marseillea dok ih je mjesec kasnije svladala Valencia rezultatom 4:3. Ove godine u siječnju Dinamo je pod redateljskom palicom trenera Damira Krznara nadigrao domaći Real Sociedad s 5:2, a četiri dana kasnije i Green Future Falcons (Saudijska Arabija) s 3:1. Ovako Krznar komentira rad i iskustva sa ovog natjcanja.

“Zadnje dvije utakmice bile su vrlo uspješne, spojili smo tada u četiri dana jedno putovanje, između toga imali prilika za dva, tri zajednička treninga i to je rezultiralo boljom prezentacijom.. Ovaj put nam dolazi suparnik iz donjeg dijela ljestvice, ali jasno je da se ne smijemo opustiti, pobjedom bismo osigurali finalni turnir u Saudijskoj Arabiji. Napravit ćemo izvjesne korekcije u momčadi s obzirom na to da su nam neki igrači iznimno opterećeni, a slijede važne utakmice za Dinamo II u Drugoj HNL kao i za juniore. Tu su i obaveze u reprezentaciji, igrači će imati gust raspored. Kombinirat ćemo nešto, neće to biti udarna momčad, ali bit će respektabilna i znat će odgovoriti izazovu” istaknuo Krznar.

Utakmica se neće igrati na Kranjčevićevoj gdje Dinamo II u posljednje vrijeme igra domaće susrete, već na Maksimiru, i to na glavom igralištu. Prijenos utakmice uživo možete gledati na linku ispod.

Podsjetimo, Dinamo II ima potencijala u svojim redovima. Jedan od onih koji bi brzo mogli put prve ekipe je Maro Katinić kojeg je ugledni Transfermarkt ocijenio da bi mogao hodati stopama Gvardiola. Tek mu je 17 godina, vidjet ćemo koliko daleko može ovaj perspektivni stoper.



Tagovi

Dinamo II

Ostale Vijesti