Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Dinamo bez tri reprezentativca mora pobijediti na Šubićevcu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 09:44

Posljednja utakmica 17. kola 1.HNL igra se u 15 sati u Šibeniku.

Šibenik i Dinamo zaključit će 17. kolo 1.HNL dvobojem koji se od 15 sati igra na Šubićevcu.

(12.0) Šibenik (5.00) Dinamo (1.40)

Trijumfom na Aldo Drosini Šibenik je stigao do 18. prvenstvenog boda i završnica 2021. trebala bi, unatoč nepovoljnom rasporedu, za momčad iz Krešimirovog i Draženovog grada završiti bez stresa, s dostatnom prednosti u odnosu na posljednji Hrvatski dragovoljac. Nakon Dinama na Šubićevcu, Šibenik do kraja godine ide na noge Lokomotivi, Osijeku i Gorici. Momčad Maria Rosasa danas se želi oprostiti od šibenske publike s dobrom igrom i, po mogućnosti, pobjedom protiv prvaka.

"Ovo je utakmica koju igrači najviše vole igrati, protiv najbolje momčadi Hrvatske. U uzlaznoj smo putanji. Na pravi put smo se vratili već protiv Rijeke kada smo nakon dobre igre ostali bez bodova. Nadam se da ćemo našim navijačima pružiti još malo radosti, uzeti sva tri boda. Dinamo je kvalitetan i sigurno će nas u trenucima natjerati da se branimo. Mi u ovoj utakmici imamo puno više toga za dobiti nego izgubiti. Većina je Dinamu upisala tri boda, a mi smo tu da im pomrsimo račune", rekao je pred dvoboj Mario Rosas.

Španjolski trener Mario Rosas ima na raspolaganju sve nositelje igre. Ivan Delić je u sjajnoj formi, a najviše se očekuje od braće Jakoliš i Antonija Marina, igrača Dinama na posudbi na Šubićevcu!

"Bit će to običan dan u uredu za mene, kao i svaka druga utakmica. Naravno da ću posao pokušati odraditi maksimalno profesionalno i napraviti sve da Šibenik dođe do pozitivnog rezultata", rekao je Marin u najavi utakmice.

A u suprotnim redovima mogao bi zaigrati Marko Bulat koji je ovog ljeta Šubićevac zamijenio Maksimirom. Naime, zbog udarca u gležanj na utakmici protiv Genka, Ademija neće biti iz predostrožnosti, kako bi bio spreman za derbije protiv Rijeke i Hajduka te gostovanje kod West Hama.

Krznar će odmoriti i Dominika Livakovića zbog problema s aduktorom, umjesto njega uskočit će iskusni Danijel Zagorac, a izgledno je da od prve minute neće startati Bruno Petković koji ima dva žuta kartona i u slučaju nove javne opomene prijeti mu propuštanje derbija protiv Hajduka.

"Uvijek u prvi plan stavljamo prvenstvo, to je naše najbitnije natjecanje koje donosi trofeje i uvjete da igramo u Europi. Polagano nam se vraćaju Jurić i Čop. Potonji će biti spreman za danas, Jurić još ne Moramo osvježiti pojedine igrače koji su odigrali puno utakmica ove sezone. Šibenik je iznimno neugodna momčad, posebno s Marinom Jakolišem, našim Antonijom Marinom i Ivanom Delićem", rekao je prije utakmice Krznar.

Od udarnih 11, u sastavu bi mogao izostati Kevin Theophile koji kao i Bruno Petković ima tri žuta kartona.

Dinamo je slavio u posljednja dva međusobna susreta na Maksimiru, s 1:0 u posljednjem kolu prošle sezone i s 2:0 sredinom rujna. U dva susreta odigrana na Šubićevcu od povratka Narančastih u prvi rang hrvatskog nogometa, prvi je završio 2:0 pobjedom Dinama, a drugi - 1:1.

Dinamo u današnjoj utakmici ima imperativ pobjede jer su sva tri konkurenta za naslov upisala tri boda u ovom kolu. Osijek je trenutno na +6, Rijeka na +5, a Hajduk na +2. Sva tri kluba, doduše, imaju dvije utakmice više, ali to ne umanjuje važnost današnje utakmice za Krznarovu momčad pred pakleni raspored koji im slijedi u iduća dva tjedna...

Na utakmici će sudjelovati dvije prijateljske navijačke skupine, Funcuti i Bad Blue Boysi, a dvoboj sudi Mario Zebec iz Varaždina. Dvoboj možete pratiti na programu Arene Sport 3.

(12.0) Šibenik (5.00) Dinamo (1.40)

OČEKIVANI SASTAVI

Šibenik (4-2-3-1)

Dinamo (4-2-3-1)


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoNK ŠibenikPrva HNLArijan AdemiBruno PetkovićDamir Krznarmario rosasAntonio Marin

Ostale Vijesti