Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Poznata težina Ademijeve ozljede

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 08:42

Dobio je udarac u gležanj.

Dinamov kapetan i lider, miljenik maksimirske publike, Arijan Ademi muku muči s ozljedama kroz cijelu sezonu. Ozlijedio se protiv Omonije na Maksimiru, još u drugoj polovici srpnja. Na terenima ga nije bilo gotovo dva mjeseca. Vratio se u rujnu, doigrao je nekoliko utakmica, između ostalog i u 3:0 pobjedi protiv Genka, a onda je na reprezentativnom okupljanju stradao gležanj.

Prognoze su bile crne, da Ademija možda neće biti do kraja godine, no uspio se vratiti gotovo mjesec dana ranije. Protiv Osijeka je dobio posljednje 23 minute, a onda je protiv Genka na Maksimiru krenuo od prve minute. Početkom drugog dijela dobio je udarac u gležanj. Mnogi su pomislili na najgore, nije valjda da će Dinamo opet ostati bez kapetana.

No, Ademi se dignuo i nastavio je utakmicu da bi ga u 64. Krznar izvadio iz igre. Ipak još nije dovoljno spreman za svih 90 minuta. Strateg Modrih nakon utakmice potvrdio je da je Ademi dobio udarac u gležanj, no, ispostavilo se da nije riječ o obnovi ozljede niti da će Dinamo ponovno biti prisiljen zaigrati bez kapetana na duži period.

Ono što je izgledno je moguće izostavljanje Ademija iz udarnih 11 na Šubićevcu. Nakon Šibenika Dinamo ima dva derbija, Rijeku u kupu i Hajduk u prvenstvu, a onda i West Ham u Londonu. Dinamo bez svojeg kapetana nije ista momčad, stoga je doziranje minutaže, pogotovo nakon dvije teške ozljede, presudno za Ademijev zdravstveni karton...

(9.35) Šibenik (4.90) Dinamo (1.35)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoArijan AdemiPrva HNLDamir Krznar

Ostale Vijesti