Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo bez Josipa Šutala do kraja euro-kvalifikacija i tri derbija, ozlijedio se i KTC?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.07.22. | 08:23

Ante Čačić, između ostalog, ima veliki problem sa slaganjem obrane.

Nakon sjajne prošle sezone, a posebno nakon nastupa za hrvatsku A reprezentaciju u Ligi nacija Josip Šutalo u novu je ušao kao Dinamov igrač s najvećim transfernim potencijalom. Međutim, kasno se priključio pripremama, zbog ozljede koljena propustio je utakmicu protiv Hajduka, ali je zaigrao već u prvom prvenstvenom kolu protiv Lokomotive. Krenuo je i sinoć protiv Shkupija, ali je u 15. minuti pao na teren, primio se za kvadriceps i morao je napustiti igru zbog ozljede.

"Prve prognoze su pauza od minimalno šest tjedana", rekao je Ante Čačić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Ako se dijagnoza i prognoze ispostave točnima, najvrjedniji Dinamov branič propustit će uzvrat protiv Shkupija, obje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka ili Europske lige, kao i obje utakmice playoffa nekog od tri europska natjecanja. U prvenstvu ga neće biti do minimalno 8. kola, što znači da će propustiti domaće derbije s Hajdukom i Osijekom (ako se ne odgode), a upitan će biti i za derbi s Rijekom u tom 8. kolu.

J. Šutalo je prevrijedan igrač da bi se forsirao njegov povratak i riskiralo pogoršanje ozljede. Osim toga, Dinamo ima dosta široki kadar s kojim bi trebao moći nadomjestiti njegov izostanak.

No, problem predstavlja i ozljeda Kevina Theophilea Catherinea, koji je ušao umjesto Josipa Šutala. Kako je Dinamov strateg na konferenciji za medije nakon utakmice istaknuo, Francuz je 'osjetio' zadnju ložu. Možemo napisati da ga sigurno neće biti protiv Slaven Belupa, možda i Shkupija u Skopju.

Boško Šutalo vratio se treninzima nakon ozljede trbušnog zida, no još vježba po posebnom programu i nije bio u konkurenciji za jučerašnju utakmicu. Do idućeg utorka, i uzvrata na Toše Proeski Areni, možda i bude, ali sigurno ne za prvih 11.

Prema tome, Ante Čačić na raspolaganju u ovom trenutku ima tri zdrava stopera. Rasmus Lauritsen i Dino Perić startali su protiv Hajduka i obrana Plavih u toj je utakmici djelovala najbolje do sada, a Dinamov strateg na raspolaganju još ima i 'otpisanog' Emira Dilavera.

Ako još tome pridodamo situaciju na bekovskim pozicijama, odnosno, lošu fizičku spremu Petra Bočkaja, blažu ozljedu gležnja Stefana Ristovskog, problemi Čačićevog stručnog stožera eksponencijalno rastu.

Sve u svemu, sinoć se očekivala rutinska pobjeda Dinama i miran nastavak sezone, a dobili smo težak kiks protiv Shkupija, dvije nove ozljede, pad morala...



Tagovi

Josip ŠutaloDinamo ZagrebKevin Theophile-CatherineShkupiGNK Dinamo

Ostale Vijesti