Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Čačić: "U nekim situacijama bili smo dosta 'svileni', u uzvratu će biti potpuno druga priča"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.07.22. | 08:01

Strateg Dinama Ante Čačić na konferenciji za medije nije krio razočaranje remijem protiv Shkupija na Maksimiru.

Nakon što je za kamere HRT-a Ante Čačić dao izjave neposredno nakon završetka utakmice protiv Shkupija na Maksimiru (2:2), na konferenciji za medije podrobnije se dotaknuo razočaravajućeg rezultata u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka.

"Vidjeli smo jednu interesantnu utakmicu. Znali smo da je Shkupi jedna dosta čvrsta momčad, brzi su i snažni, znali smo na koji način igraju. Dosta smo se potrošili, ostali smo bez dva igrača. Mislim da smo dosta dobro ušli u utakmicu do izlaska Josipa Šutala, a kasnije se povrijedio i Kevin Theophile Catherine. Cijeli smo se tjedan pripremali na njihovu igru s dugim loptama, a na taj smo način primili prvi gol. U nastavku smo kontrolirali utakmicu, učinili smo sve s izmjenama da stignemo do željenog rezultata do kojeg smo i došli, ali onda smo u završnici primili još jedan jeftin pogodak. Oba gola primili smo zbog tehničkih grešaka koje se potkradaju. Sve u svemu ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali pred nama je novih 90 minuta. Moramo dobro analizirati situaciju, ja sam optimist. Imamo kvalitetu za prolazak u iduću fazu. U uzvratu će biti potpuno druga priča", rekao je Ante Čačić i napomenuo da je prema prvim prognozama Šutalo ozlijedio kvadriceps, a Theophile zadnju ložu.

Dinamo je ponovno bio neprepoznatljiv u obrani, Shkupi je oba gola zabio iz Dinamovih grešaka.

"Djelomično možemo reći da su razlog tome 'teške noge'. Prije utakmice stvorila se atmosfera da smo mi Dinamo i apsolutni favoriti, a da je Shkupi potpuni autsajder. I onda kada ne ide lagano, dođe do nervoze kod pojedinaca. U situacijama smo znali biti dosta 'svileni'. Sutra je novi dan, nismo ništa izgubili. Da smo i pobijedili ne bi bilo sve riješeno. Ova se utakmica ne igra 90, već 180 minuta. Idemo u Skopje pobijediti. Za to imamo kvalitetu i iskustvo. S obzirom na rejting Shkupija možemo reći da je ovo posrtaj. No, u nogometu svi imaju šanse".

Ante Čačić ponovno je zaigrao s Brunom Petkovićem i Josipom Drmićem u vrhu napada, a na klupi za pričuve bio je najbolji Dinamov euro-strijelac, Mislav Oršić.

"Možda tu igru s dva napadača momčad nije do kraja usvojila, željeli smo biti sa što više igrača u šesnaest metara. Bilo je u igri dobrih, ali i loših stvari. Oršić je imao malo veću pauzu, kasnije se priključio pripremama, no igrao je u svim utakmicama. Za jače utakmice u Europi bliže sam tome da igramo s još jednim igračem više u sredini, znači samo s jednom isturenom špicom", rekao je za kraj Ante Čačić.

Drugo pretkolo Lige prvaka, 19. srpnja

Dinamo - Shkupi 2:2 (0:1 Queven 25., 1:1 Ademi 44., 2:1 Petković 86., 2:2 Cephas 88.)

Stadion: Maksimir

Gletatelja: 7912

Sudac: Radu Petrescu (Rum)

Žuti kartoni: Moharrami 41., Ademi 73. (Dinamo) / Sheji 45., Cephas 91., Trapanovski 93. (Shkupi)

Crveni kartoni: -

Dinamo: Livaković – Moharrami (od 77. Ristovski), J. Šutalo (od 16. Theophile), Perić, Ljubičić – Špikić (od 46. Menalo), Mišić (od 63. Josip Mišić), Ademi, Ivanušec – Drmić (od 63. Oršić), Petković

Shkupi: Nuamovski – Brdarovski, Dželi, Margvelashvili, Sheji (od 66. Sheji) – Inacio, Senghor, Alvarez (od 87. Cephas) – Hamidi (od 66. Giorgiev), Lamine (od 78. Trapanovski), Adetunji (od 87. Ali)

Liga prvaka, kvalifikacije

Utorak, 19. srpnja

Pjunik – Dudelange 0:1

Karabag – Zurich 3:2

Žalgiris – Malmo 1:0

Ludogorec – Shamrock Rovers 3:0

Midtylland – AEK Larnaca 1:1

Linfield – Bodo/Glimt 1:0

Dinamo – Shkupi 2:2

Konferencijska liga, kvalifikacije

Hibernians – Levadia 3:2

Tirana – Zrinjski 0:1

La Fiorita – FC Ballkani 0:4


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoAnte ČačićLiga prvakaShkupi

Ostale Vijesti