EXPA/ Newspix/ Adam Starszynski
EXPA/ Newspix/ Adam Starszynski

Dinamo besplatno dovodi 'napadača sličnog Gavranoviću'?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 09:08

Novih informacija oko dolaska Ojede i dalje nema, a reprezentativac Azerbajdžana bi u Dinamo mogao stići - besplatno!

Još jučer smo pisali o nastavku 'sapunice' oko prelaska Martina Ojede u Dinamo. Argentinski ofenzivac jedan je dan 'na korak do Maksimirske 128', drugi dan 'sve dalje od hrvatskog prvaka'. U argentinskim medijima danas ujutro Ojeda se spominjao samo u kontekstu Orlando Cityja, odnosno da je za njegove usluge zainteresiran američki MLS klub (o čemu smo također pisali), ali da bi Argentinac radije prešao u Europu, odnosno Dinamo.

Nakon što se zakomplicirala priča oko Ojede, jučer smo objavili kako se na Dinamovom radaru pojavilo novo ime - reprezentativni napadač Azerbajdžana i Legije iz Varšave Mahir Emreli (24). Ovog napadača Dinamo je dobro upoznao u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Iako je Emreli zabio samo dva prvenstvena pogotka u aktualnoj sezoni, u europskim natjecanjima zabio ih je čak sedam, a golgetersku klasu potvrdio je i u svojem ranijem klubu Quarabagu za kojeg je zabio 67 pogodaka u 185 nastupa.

Iako je Emrelijeva tržišna vrijednost prema Transfermarktu dva milijuna eura, azerbajdžanski napadač u Maksimir bi mogao stići čak i besplatno, budući da je zatražio raskid ugovora nakon napada zloglasnih navijača Legije na autobus s igračima kluba.

"Dinamo bi dolaskom Mahira Emrelija dobio veliko pojačanje, po meni je to igrač jako sličan Mariju Gavranoviću, ali i malo brži od njega. Zanimljivo, Emreli se jako često nalazi u prilikama, u Europi mu je puno toga ulazilo, pa je Legia jedno vrijeme bila prva u skupini Europske lige s Napolijem i Leicesterom, no u prvenstvu je ipak previše toga promašivao", rekao je bivši igrač Dinama i Legije Ivica Vrdoljak za 24sata.

"Poslije one situacije u kojoj su navijači Legije napali autobus sa svojim igračima, Emreli je podnio zahtjev za raskid ugovora na štetu kluba, pa bi ga Dinamo teoretski mogao dovesti besplatno. Navijači su tada najagresivniji bili prema Luquinhasu i Emreliju, pa taj dvojac nije niti konkurirao za posljednje jesenske utakmice Legije. No, dok je Luquinhas najavio da se vraća u Varšavu, Emreli traži raskid ugovora. I to je velika prilika za Dinamo. Čini mi se kako bi on i Petković mogli činiti sjajan tandem, totalno su različiti tipovi igrača", rekao je za kraj Vrdoljak za 24sata.

Po svemu sudeći dolazak Emrelija ne bi trebao isključivati i dolazak Ojede. Pogotovo ako 24-godišnji Azer u Maksimir stigne besplatno...




Tagovi

Martin OjedaMahir EmreliLegiaDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti