Screenshot Youtube
Screenshot Youtube

Transfer Ojede pretvorio se u pravu sapunicu: Godoy Cruz odbio ponudu Dinama, Argentinac i Racing bijesni?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 09:33

Iako je transfer bio 'siguran', došlo je do novih komplikacija, pišu argentinski mediji.

Već više od tjedan dana traje 'sapunica' oko prelaska Martina Ojede iz Godoy Cruza u zagrebački Dinamo. Na staru godinu Germanijak.hr prvi je objavio kako je Dinamo poslao ponudu za polivalentnog argentinskog ofenzivca i da je samo pitanje konačne odštete koju će zagrebački klub morati platiti trenutno 17. momčadi prvenstva Argentine koja je početkom godine otkupila Ojedu od Racinga za 427 tisuća eura, s time da je njegov bivši klub zadržao pravo na 30 posto buduće transferne odštete za svojeg bivšeg igrača.

I sam Željko Kopić prekjučer je najavio da se klub dogovorio oko uvjeta s Ojedom i njegovim menadžerom, da je službena ponuda poslana i da se čeka odgovor Godoy Cruza te da će, ako argentinski klub pristane na istu, Ojeda s pripadajućim bonusima postati najskuplji ulazni transfer kluba u povijesti.

No, prošla su dva dana, a Ojeda još uvijek nije igrač Dinama. Na početku se pisalo kako kasni u Zagreb zbog vjenčanja, no, ako je vjerovati argentinskim medijima, situacija s Ojedom se prilično zakomplicirala.

RacingDealma.com.ar i Losandes.com.ar pišu kako uprava Godoy Cruza želi zadržati Ojedu do kraja sezone, kako bi klub osigurao ostanak u ligi, a nadaju se da bi do tada njegova tržišna vrijednost (prema Transfermarktu šest milijuna eura) mogla dodatno porasti.

Zbog toga, došlo je do 'trzavica' ne samo između igrača i uprave kluba, već i na relaciji Godoy Cruz - Racing, koji bi trebao zaraditi 1.5 milijuna eura od transfera Ojede u Dinamo.

Igrač je, navodno, bijesan na upravu svojeg još uvijek aktualnog kluba. Ima 23 godine i želi ostvariti transfer u Europu, a Dinamo mu, osim dobrih uvjeta, nudi i priliku da se kroz europska natjecanja nametne klubovima iz Liga petice.

Još jučer smo pisali kako dolazak Ojede ovisi i o tome hoće li Godoy Cruz dovesti adekvatnu mu zamjenu. Na radaru kluba iz Mendoze je nekoliko igrača, no dogovor još uvijek nije postignut.

Dinamo će najveći dio svojih priprema provesti u Rovinju, u kojem će odigrati pripremne utakmice protiv Olimpije, Kopera i Domžala, a onda i generalku na Maksimiru protiv još uvijek nepoznatog protivnika.


Tagovi

Martin OjedaDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti